Aktywne Wpisy
Tak czytam sobie stare wpisy i widzę że jest tutaj odwieczny problem z nazewnictwem tego oto przedmiotu.. #pytanie #problemypierwszegoswiata #ciekawostki
Jak nazywasz to urządzenie?
- kręcinożyk 21.6% (40)
- ostrzydziurka 25.4% (47)
- ołówkoskrobek 7.6% (14)
- strzygaczka 25.4% (47)
- ostrowirnik 20.0% (37)
kamilek123 +166
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Oraz jaki płyn do płukania jamy ustnej?
Ostatnio używałem eludril care i naprawdę czułem różnicę, bielsze zęby ale co najważniejsze czułem taką "gładkość" na zębach praktycznie przez cały dzień - w porównaniu do braku użycia tego.
Po poradach wykopowiczów, przestałem używać płynu OD RAZU PO szczotkowaniu, używam go w ciągu dnia.
Wołam pomocnika @SkrytyZolw
#stomatologia #zeby #zdrowie #dentysta #higiena
Jak masz problem z intensywnym odkładaniem się osadów, z powodu diety czy palenia, to
Mam problem z kamieniem ale jedynie wokół retainera.
Okej, co do tego co wymieniłaś to brakuje oczyszczania języka.
Co polecisz w tej materii?
Może Ty nie widzisz różnicy, ale Twój dentysta już tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyli musisz coś w tej okolicy poprawić. Masz szczoteczkę elektryczną? Znacznie ułatwia higienę. Używasz specjalnych nici do czyszczenia okolicy pod retainerem (np. super floss)?
Nie mam szczoteczki elektrycznej/sonicznej, używam zwykłem z twardym włosiem i wymieniam ją średnio co 2 tygodnie.
Okej, wiem co zmienić.
Zdam relacje w przyszłości :P dziekowac
Soniczna czy Elektryczna szczoteczka?
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/zdrowie-i-uroda/szczoteczki-elektryczne/szczoteczka-rotacyjna-oral-b-pro-8900-genius-1-1?snrai_campaign=hv5Pl5IYhHV0&snrai_source=&snrai_content=&snrai_id=e519c0762e311280b137684e9a717b33
Tylko tu masz dwie sztuki, więc musiałbyś znaleźć drugiego chętnego :D
@SkrytyZolw: chyba juz niedostepna ta pasta jest. Jakies alternatywy? :)
Nastepna chyba sprobuje ta curaprox. Dzieki
Pozwolę sobie zadać tutaj pytania które chodzą mi po głowie, dużo skorzystałem z twoich porad, jestem Ci bardzo wdzięczny za to :) Jeszcze poniże myśli mi chodzą po głowie:
1. Używając pasty Himalaya stain away należy równolegle korzystać również z remineralizującej zgadza się? Czyli rano Himalaya stain away wieczorem
Nieeee, nie o tą chodzi. Stain away z enzymami owocowymi jest w rossmanie.
1. Tak, ja wieczorem używam albo Sensodyne Odbudowa i ochrona albo coś z Curasept biosmalto. A raz do roku zużywam tubkę tooth mousse'a.
2. Nie, lepiej mieć oddzielną lub skrobaczkę. Nie ma tu żadnej techniki, jedziesz od tyłu do przodu. Po umyciu
Dzięki
A jeszcze rozumiem żeby szczotkować 30 minut po posiłku, a rano przed śniadaniem wypłuczenie zębów ciepłą wodą i 30 min po śniadaniu mycie ich jest ok? Albo przed śniadaniem tylko szczotkowanie.
I czy czas 30 min dotyczy także ewentualnych kaw i herbat czarnych, owocowych wypitych po posiłku.