Wpis z mikrobloga

@affairz: na moje oko około 4% w przypadku dobrych mieszkań pod dobrych najemców. Może nory dla robotników dają lepszy zysk. Jak widać złoty interes, zwłaszcza dla tych, co weszli w 2020 lub później.
  • Odpowiedz
, a jak orientacyjnie wygląda aktualne średnie ROI z rentierstwa?

@affairz: przewciez to zalezy za ile kupiles mieszkanie. Jak teraz to kiepsko a jak w 2016 to x2 rentownosc( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@wuwuzela1: Chodzi o ROI na dziś - mam pół bańki, wkładam na 3,3% minus belka vs wkładam w kurnik minus tam chyba 8,5%, z czego mam wyższe ROI i o ile orientacyjnie
  • Odpowiedz
@affairz: Wszystko zależy od miasta, przy aktualnych stawkach taki Kraków to okolice 4% a w takich Gliwicach to spokojnie wyciągasz 7/8%. Tylko to było przed tym boomem na rynku wynajmu. Myślę że za miesiąc będzie można powiedzieć coś więcej jak to będzie się kształtować
  • Odpowiedz
  • 0
@theoforos1: Rozumiem ze akurat trzymałeś po pół miliona w getinie i nestbanku i nie lapiesz sie bo nowe srodki ( ͡° ͜ʖ ͡°) limity kwotowe 900k i 2000k (0,9m i dwa miliony)
  • Odpowiedz
@affairz: no nest jest spoko, na ten moment lepsze niz Toyota bank. Ale jak w perspektywie są podwyzki stóp to teraz chyba i tak słabo w lokate wchodzic XD bo mogą być większe.
  • Odpowiedz
@affairz: no ja mam teraz toyota bank 100k wrzucone, tez mi pobrali 30 zł ale to 30 zł wracają co miesiąc wiec tylko tak naprawde jednorazowo, Ale mozliwe ze pójdę w ten nest, pytanie cyz nie poczekac do kwietnia ;)
  • Odpowiedz