Wpis z mikrobloga

Cześć, pracuje w branży handlowej - od praktycznie ukończenia technikum. Męczy mnie niemiłosiernie kontaktowanie się z klientami, wchodzenie w dupę i proszenie się o zakup usługi/produktu. Po prostu handel chyba nie sprawia mi żadnej przyjemności. Myślałem nad #it - jakieś pojęcie o komputerach mam, aczkolwiek chciałbym się totalnie przebranżowić również angażując w to studia. Styczności z informatyką ogólnie pojętą nie miałem, stąd obawy. Jakie ścieżki rozwoju polecacie? Jakieś kursy w formacie online? Jak tak to jakie, konkrety. Jakieś książki? Mega prosiłbym o jakieś słowo wsparcia w tej kwestii bo naprawdę dobija mnie obecna praca psychicznie.

#it #informatyka
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@methway: ciezkie pytanie ktore brzmi 'chce byc informatykiem co mam zrobic'
na wejsciu nie wiadomo czy do tego sie nadajesz a jesli tak to czy Ci sie to spodoba.
nie wymaga to nie wiadomo czego, ale predyspozycja takie jak (troche logicznego myslenia, ciekawosc tych zagadnien, zainteresowanie tematem jest potrzebne, aby nad tym siedziec i rzezbic)

Na twoim miejscu przejzal bym tag, takie wpisy sa dosc czeste i dam duzo dobrego bylo juz
  • Odpowiedz