Wpis z mikrobloga

@WhiskeyIHaze ale tylko debil robił dziecko bo 500+ itp. tutaj chodzi że jak ojciec odszedł z niewiadomych przyczyn jak np. wojna, to taka mama sobie nie poradzi jeszcze z małym dzieckiem sama i trzeba będzie im jakoś pomagać. Do tego nfz itp. dopłaty do żłobków itp.. A jak myślisz że urki zaraz nie ogarną jak działa socjaj w Polsce to jesteś w błędzie.
A jak myślisz że urki zaraz nie ogarną jak działa socjaj w Polsce to jesteś w błędzie.

@fraciu: ja to jestem pewien, że spora część to bardzo dobrze ogarnie. Wejdą na grupy, które tak "zarabiają na życie" i się wszystkiego dowiedzą. Mam w dalszej rodzinie taka parę co ma 2 dzieciaków i z socjalu mają więcej niż nie jeden inżynier. Oboje pracują (na czarno), ojciec dzieci podany jako nieznany (więc alimenty
@WhiskeyIHaze ja tam znów uważam że programy socjalne jak nie są źle skonstruowane nie są zle, każdemu w życiu może podwinąć się noga czy to przez chorobę czy jakiś inny wypadek losowy i powinna być przewidziana dla takich ludzi pomoc. Xd
@Kundzia999: piosenek,wierszykow pani im tlumaczy ksztalty itp itd.mam dziecko akurat w przedszkolu i sam sie dziwie jak dziecko do domu przynosi nowe wiadomosci
Moja wczesniejsza wypowiedz nie ma na celu hejtowanie bo jak widze te grupy smutnych kobiet w moim miescie to naprawde czuje dziwne swedzenie pod powiekami
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@humun: nie, o e prawdopodobnie tu dorosną i zostaną, lepiej żeby jak najszybciej uczyły się języka i asymilowały. To będzie tylko z korzyścią dla nas ze względu na demografię
@WhiskeyIHaze: Tak jest niestety ze wszystkimi kierunkami. Ilu potrzeba inżynierów, architektów, informatyków. To się tyczy każdego zawodu. Weź też pod uwagę wymianę pokoleniową, starzy idą do piachu a na ich miejsce przychodzą młodzi.
@qwert0: to teraz zobacz ile osób kończy takie kierunki jak architektura a ile osób kończy kierunki typu kulturoznawstwo. Nie sprawdziłem tego ale jestem przekonany, że jednak liczba absolwentów kierunków typu kulturoznawstwo jest wyższa niż architektura. A jednak potrzebujemy więcej architektów niż znawców kultury ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nietrolluje: no dokładnie, pierwszy wpis że z przedszkolem to akurat racja, kolejny kilka niżej przyznający racje. Hejt na obu że nie umieją czytać bo jest napisane "JAKIEJKOLWIEK" XD.
Nie ma to jak komuś wytykać ni umiejętności czytania samemu nie czytając ze zrozumieniem. Wysrywki...