Aktywne Wpisy
xena_x +7
Kiedy stare dziady wreszcie nauczuczą się że młoda 20-latka nigdy nie pokocha ich szczerze?
Obrzydliwy stary pryk startuje po raz kolejny do piękniej sporo młodszej kobiety, czy on nie nauczył się po sprawie z Amber, żeby nie kręcił się obok młodszych i piękniejszych od niego kobiet, bo prędzej czy później wyrolują go mistrzowsko jak zrobila Amber?
Typek może w młodości był przystojnym alvaro, ale na stare lata wygląda jak próchno i on
Obrzydliwy stary pryk startuje po raz kolejny do piękniej sporo młodszej kobiety, czy on nie nauczył się po sprawie z Amber, żeby nie kręcił się obok młodszych i piękniejszych od niego kobiet, bo prędzej czy później wyrolują go mistrzowsko jak zrobila Amber?
Typek może w młodości był przystojnym alvaro, ale na stare lata wygląda jak próchno i on
Zmarła mi bardzo bliska osoba, macie jakieś gierki fabularne w które można się wciągnąć w historię aby się wyłączyć? Raczej nic wesołego i raczej nie coś o czym słyszał każdy normik. ( ͡° ʖ̯ ͡°) przeszedłem ostatnio wszystkie gry Quantic Dream (Heavy Rain,
Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls)
#steam #gry #steamdeck
Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls)
#steam #gry #steamdeck
Mam swoje mieszkanie na kredyt, moja narzeczona ma swoje (tez w kredycie). Chcemy jedno sprzedać i zysk ze sprzedaży przeznaczyć na nadpłatę kredytu drugiego mieszkania. Nie minęło jeszcze 5 lat od zakupu mieszkań. Czy jest jakiś sposób by nie obowiązywał nas podatek?
#prawo #podatek #nieruchomosci
@granturismo2: masz takie prawo obecnie (chyba że cos niedawno sie zmieniło wiec sprawdź moje slowa :) )
Ze jesli hajs za sprzedane mieszkanie przeznaczasz znowu na 'cele mieszkaniowe' to nie płacisz tego podatku.
Na bank możesz przeznaczyć kase ze sprzedaży mieszkania na zakup lub remont innego. Kojarzy mi sie ze własnie na spłatę rat
Komentarz usunięty przez autora
@StanislawKarubin: żeby uzyskać zwolnienie całego dochodu z opodatkowania, to trzeba wydać cały przychód ze sprzedaży. Czyli sprzedajesz za 300k i kupujesz za 300k, wtedy nie płacisz nic podatku. Jeśli sprzedasz za 300k, a nowe kupisz za
@StanislawKarubin: Ma podatek od tej różnicy.
@Cragmite: O proszę, dzięki za info! Pewnie nawet o tym słyszałem, ale zapomniałem, bo ciągle coś kręcą.
Jak wygląda opcja z darowizną i jakie sa decyzje to jestem ciekawy...w sumie nowy potencjalny właściciel będzie będzie zweryfikowany czy jest wypłacalny itp. i jeśli jest to czemu nie?
1 - zabierają Ci chatę (powiedzmy za 300k)
2 - wystawiają na licytację (z cena wywoławcza poniżej wartość)
3 - chata pójdzie za 250k wiec wisisz im nadal 50k
4 - jak nie spłacasz w terminie tej 50 to masz dodatkowe
Nie jest tak ze trzeba spłacać różnice po wystąpieniu przejętego i zlicytowanego mieszkania? Czy co Ci sie nie zgadza w mojej wypowiedzi?
Fakt ze nie zatrybilem wcześniej ze hipoteka nie musi iść w parze z własnością (teoretycznie), bo jesli jest jak mówisz to bank ma i kogoś kto spłaca kogo zweryfikował i prawo do
@StanislawKarubin: ehehehe, Ty hultaju. Zagiąłeś Molestę ᕦ(òóˇ)ᕤ