Aktywne Wpisy
Anoncio2111 +106
Witajcie Miraski, chciałem się Wam pochwalić zdjęciem Saturna, które zrobiłem dosłownie kilkanaście minut temu zestawem teleskop (zwierciadło 8 cal)+ lustrzanka. Efekt taki sobie, ale i tak jestem mega zadowolony ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
#astronomia #astrofotografia #kosmos #nauka #fotografia
#astronomia #astrofotografia #kosmos #nauka #fotografia
WykopX +7
#eldenring
@hekktik: uchi ma chyba D/C wiec w zasadzie poza movesetem i krwawieniem to miecz jak kazdy inny, ludzie chyba bardziej sie jaraja bo w poprzednich grach to bylo cos.
Z popiolami moze miec E/A w dex i rownie dobrze A w sile. To troche sprawia ze w sumie moveset i to jak sie nam bron podoba moze miec wieksze znaczenie niz
@3mortis: nie no mowie ze na +7 juz na B wskakuje, ale patrze ze poki co ten scaling duzego bonusu mi nie daje bo mam zblizone staty, a movesetem jakos dla mnie wygrywa all pozostale do tej pory
@kemilk91: haha xd no czasami male detale #!$%@?. naga jeszcze nie znalazlem, chyba obadam w necie gdzie to jest bo mam wrazenie ze pominalem i juz sam bym pewnie nie znalazl
@hekktik: na B w zaleznosci od popiolow
https://eldenring.wiki.fextralife.com/Uchigatana
wedlug tego standardowa nawet na +25 ma str D i dex C wiec w sumie pod tym wzgledem nie jest jakas super pod dex w porownaniu do masy innych gratow a szybsze bronie duzo szybciej
@hekktik: tak, a mi chodzi o to czy uchigatana to taka typowa bron pod dex, czy po prostu ludzie zaczynaja samurajem, zmieniaja skalowanie uchi na dex z przyzwyczajenia i braku alternatyw i tak juz zostaja, nie dlatego ze to jakas bron ostateczna, po prostu nauka movesetu, zasiegu itp juz ich odstrasza :P
Natomiast super ze mozna dac np
@hekktik: to tylko fashion souls ale flail z jakims efektem np ognia wyglada zajebiscie :p