Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Które bronie skalują się na S w dex po rozwinięciu? Na fex nie ma jeszcze opisu do wszystkich ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#eldenring
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@hekktik: właśnie wydaje mi się, że uchi ma max A, a Nagakiba to jedyna broń, której jestem pewny, że skaluje się do S koło +25
  • Odpowiedz
@kemilk91: mozliwe, tak czy psiak jak moveset/zasieg jest lepszy to ten maly przeskok z A do S nie ma az takiego znaczenia. ogolnie zaczalem samurajem i po 40h dalej biegam z uchi, nic innego sensownego nie wpadlo, twinblades ktory mi sie nie podoba i flaile.
  • Odpowiedz
zaczalem samurajem i po 40h dalej biegam z uchi

@hekktik: uchi ma chyba D/C wiec w zasadzie poza movesetem i krwawieniem to miecz jak kazdy inny, ludzie chyba bardziej sie jaraja bo w poprzednich grach to bylo cos.

Z popiolami moze miec E/A w dex i rownie dobrze A w sile. To troche sprawia ze w sumie moveset i to jak sie nam bron podoba moze miec wieksze znaczenie niz
  • Odpowiedz
  • 0
@hekktik: ja mam uchi na +21 chyba, Nagakiba ma dłuższy zasięgi i taki sam moveset, ale mu pochwa znika w podłodze i irytuje mnie to strasznie xD
  • Odpowiedz
uchi ma chyba D/C wiec w zasadzie poza movesetem i krwawieniem to miecz jak kazdy inny, ludzie chyba bardziej sie jaraja bo w poprzednich grach to bylo cos.

@3mortis: nie no mowie ze na +7 juz na B wskakuje, ale patrze ze poki co ten scaling duzego bonusu mi nie daje bo mam zblizone staty, a movesetem jakos dla mnie wygrywa all pozostale do tej pory
  • Odpowiedz
ja mam uchi na +21 chyba, Nagakiba ma dłuższy zasięgi i taki sam moveset, ale mu pochwa znika w podłodze i irytuje mnie to strasznie xD

@kemilk91: haha xd no czasami male detale #!$%@?. naga jeszcze nie znalazlem, chyba obadam w necie gdzie to jest bo mam wrazenie ze pominalem i juz sam bym pewnie nie znalazl
  • Odpowiedz
  • 0
@hekktik: zawsze pierwsze przejście w soulsach robię pure dex, ale tutaj mam poziom 100 i nie wiem już w co ładować, bo bossowie blisko endgejmu padają dosyć łatwo. Dodatkowo ładuje sobie w str i int, ale to już bez konkretnego celu.
  • Odpowiedz
@kemilk91: yure s[potkalem, ale gzdie go kolejny raz spotkam to hgw. raz byl pod murkiem, innym razem gdzies chyba w tym 2 realmie? raz tez pomagal przy inwazji, musialbym sprawdzic pewnie na wiki jego questlog
  • Odpowiedz
no zakladam ze grajac dex bierzesz cos co sie scaluje z dex

@hekktik: tak, a mi chodzi o to czy uchigatana to taka typowa bron pod dex, czy po prostu ludzie zaczynaja samurajem, zmieniaja skalowanie uchi na dex z przyzwyczajenia i braku alternatyw i tak juz zostaja, nie dlatego ze to jakas bron ostateczna, po prostu nauka movesetu, zasiegu itp juz ich odstrasza :P
Natomiast super ze mozna dac np
  • Odpowiedz
@3mortis: ja ogolnie zaczynalem jak wretch po to aby sie jarac kazda bronia ale na ps5 #!$%@? mi save po +10h gry i sie #!$%@?. zaczalem samurajem i uchi pasuje mi o wiele bardziej niz flaile a innych katan nie znalazlem. no i ogolnie lubie dex, wszystkie soulsy gralem dex. moze dopakuje dex do flaila po tym night raiderze to obadam wtedy
  • Odpowiedz