Wpis z mikrobloga

@Alex_mski: standardowo do blatu stosuje sie zagęszczenie 120smd/m na diodach 2835 o mocy ok 10W/m.
To wystarczająca ilosć światła :)

COB to nowość ale do oswietlenia blatu nie ma sensu pchac sie w koszta bo itak paska nie bedzeisz widzial a COB ma to do siebie ze tworzy linei światła wiec przerost formy nad treścią dla oswietlenia blatu :)
  • Odpowiedz
@masqu88: Ok, dzięki, do takich właśnie się skłaniałem. O COB myślałem, bo jednak jakby się schylić i popatrzeć na klosz, to będzie widać "punkciki" przy zwykłej taśmie, ale nie będzie mi to raczej przeszkadzać ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeszcze się upewniając - do 4 metrów wskazanej przez Ciebie taśmy zasilacz 50w? Żeby trochę zapasu miał.
  • Odpowiedz
@Alex_mski: Tak, taśma którą ja handluje ma 9,6W/m x 4 = 38,4W.
50W bedzie wystarczające :)

a co do patrzenia - nie bedziesz widział nic bo Ci wypali oczy xD taka taśma daje około 900lm, to wystarczająco jasno zeby na nią nie patrzeć :D dodatkowo pkt to 3 pkt świetlne na każde 2,5cm wiec na 1m masz 120pkt swietlnych :)
  • Odpowiedz
@Alex_mski: przepraszam że głowę zawracam ale podpytam: jakich profili użyłeś, tzn narożne/na środek , aluminiowe/plastikowe, klosz przezroczysty/matowy, jaka barwa światła?
Jak przyczepiłeś profil- taśma czy inne mocowanie?
Co tam trzeba kupić poza zasilaczem i włącznikiem? Z tego co masz czy teraz byś coś zmienił? Są jakieś rozwiązania narożne czy trzeba kombinować i jak rozwiązałeś problem z lukami w szafkach jeśli takie były?
  • Odpowiedz