W nawiązaniu do tych wszystkich ostatnich wydarzeń w naszym kraju z wykupywaniem jedzenia, paliwa, obleganiem bankomatów - dlaczego Polska jest tak bardzo spanikowanym, lekkomyślnym i roztropnym narodem? Co gorsza, bardzo podatnym na pozyskiwaniu wiedzy z niesprawdzonych źródeł? Chodzi mi głównie o starszą część społeczeństwa, która, o dziwo, powinno posiadać większą wiedzę oraz doświadczenie życiowe. Coś czuję, że w najbliższym czasie możemy spodziewać się masowych wizyt w kantorach mimo zapowiadanej korekcie na walucie. #polska #gospodarka #wojna
@mariobit: brak zaufania do rządów po latach komuny zrobił swoje. Starsi ludzie jak słyszą zapewnienie że 'paliwa nie zabraknie' to dla nich jasny sygnał że zabraknie. Takie właśnie mają doświadczenie życiowe. Pytanie czy zapewnienia obecnego rządu okażą się więcej warte
Czy jeżeli mam 35 lat to w razie w jest szansa na to że powołają mnie do wojska? Jak jestem mgr inż to idę na szeregowego lumpa czy coś więcej na start? Pytam bo nie wiem kiedy #!$%@? do Chorwacji.
Najgorsze w znalezieniu nowej pracy jest moment kiedy już po 2 dniach wiesz że to był błąd. A jeszcze gorsze jest to że musisz w niej trochę pobyć bo przecież pieniądze z nieba nie lecą. #pracbaza
#polska #gospodarka #wojna