Aktywne Wpisy
Mrbimbek +572
Dwa lata temu pomagałem uchodźcom z Ukrainy którzy z jedną walizką uciekali przed wojną, była w tym rodzina z którą kontakt miałem chwilę dłużej, trzy dziewczyny z matką i dwójka dzieci, pomagałem im szukać pracy, tłumaczyć dokumenty, pomagałem w urzędach. Jedna z dziewczyn dziś się odezwała, wrócili na Ukrainę a kilka dni temu urodziła syna, przez to jak im pomogłem w najcięższym dla nich czasie nazwała syna moim imieniem, taka drobnostka a
CLOUT_MMA +153
#ukraina
@Sawadee: trochę kłóci się to z "Zlikwidować wszystkie ogarniczenia do prowadzenia biznesu"
@kam3o: Kto będzie pracował? Matki z dziećmi - nie żartuj. Gdzie będą pracować? To wszystko myślenie życzeniowe. Z resztą czemu mieliby pracować skoro mają być utrzymywani z podatków.
Alternatywę do czego - do wojny? Sytuacja jest beznadziejna, ale skończcie się oszukiwać! Nigdzie na świecie i nigdy w historii uchodźcy wojenni nie byli przyjmowani w mieszkaniach i
Dlaczego obecnie ludzie w Polsce mają pracować skoro są utrzymywani z podatków?
Przedstaw mi alternatywę w jaki sposób należy pomóc tym ludziom żeby nie obciążać
@kam3o: a od czego są #!$%@? pisuary? Im za te pomysły płaci cały naród
A nie że bardziej opłaca się wywalić polską rodzinę z wynajmowanmego mieszkania i wcisnąc dwie ukraińskie
Czyli wychodzi na to że wina leży w polskich Januszach( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ile kosztuje wyżywienie człowieka? Myślę, że spokojnie bez frykasów 10zł na dzień wystarczy. To niech ta stawka będzie 15zł. I ludzie będą przyjmować pod dach i nie będą stratni i nie będzie chorej sytuacji.
@kam3o: Jak przeprowadzałem się do warszawy to oglądałem takie śmieszne mieszkanie w samiutkim centrum miasta. 2 piętro, zasłonięte przez wieżowiec. 3 niewielkie pokoje, 6 łóżek, słaby standard, malutka kuchnia i łazienka z wanną, dodatkowo prysznic w korytarzu!
Wyprowadzało się z niego właśnie 6 Ukrainek. Cena to było
"Można też stworzyć system licytacji w którym państwo będzie zgłaszać popyt ilościowy, a posiadacze lokali licytować się w dół ceną za zakwaterowanie." to całkiem spoko pomysł
@kam3o: Nie wiem, może niech po prostu się #!$%@?ą od ludzi? Nic lepszego nasz rząd nie może zrobić wtej (ani każdej innej) sytuacji. Ludzie jak widać, kiedy trzeba doskonale potrafili się sami zmobilizować i wszystko ogarnąć.