Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +35
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +1
#swiat #europa #onz #ukraina #rosja #bialorus #wojna
Patrząc na to ile tego tam niszczą, pierwsze dni kompletnej dezorganizacji, zaopatrzenia, oraz to że walki trwają głównie w miastach to jest to bardzo prawdopodobne
@CzaryMarek: przede wszystkim skoro ruskie podają, że mają straty 500 zabitych i 1500 rannych to można spokojnie pomnożyć razy 5 albo więcej. Przypominam, że w necie było multum spalonych albo porozrywanych ruskich trupów a wg Ministerstwa "Obrony" FR nie zginął nikt, później 1 generał (Czeczen) a teraz 500 co wydaje się liczbą skrajnie zaniżoną
https://www.mil.gov.ua/news/2022/03/03/vtrati-rosijskogo-okupanta-za-sim-dib-zagarbniczkoi-vijni-rf-v-ukraini-skladayut-blizko-9000-osib-ponad-1500-odinicz-ozbroennya-ta-vijskovoi-tehniki-%E2%80%93-genshtab-zsu/
Prowadź nas wodzu!!!!