Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ile według was powinna mieć kawalerka tak żeby dało się w niej normalnie żyć? Sytuacja życiowa i materialna spowodowały, że dopiero w wieku 30 lat będę kupował mieszkanie. Nie mam pełnej sumy lecz będę posiłkować się kredytem. Czy zakup kawalerki 28m2 ma sens czy jest to klitka gdzie nie da się żyć? Do teraz mieszkałem w pokoju 6m2 więc proszę o rozsądne podejście do tematu XD
#nieruchomosci #kawalerka

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #621d290228281fd8e1c52144
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 10
  • Odpowiedz
@czykoniemnieslysza: Generalnie tak, szybko robi się brudno, trzeba często sprzątać, bardzo ważnym faktem jest to, żebyś kupił kawalerkę z oddzielną kuchnią a nie aneksem wbudowanym w duży pokój, mieszkam z dziewczyną studiując, mamy 33 metry bez balkonu, pokombinowaliśmy i mamy dwa oddzielne stanowiska do nauki, grania, etc, część wspólną do oglądania netflixa i chillowania bomby i mikro jadalnie, idzie to zrobić, ale mimo wszystko celowałbym chyba w malutkie mieszkanko dwupokojowe, powodzonka
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Mieszkałem swego czasu w lokalu o powierzchni 33m2 - 2 pokoje.
Dość komfortowo, można nawet z partnerką mieszkać na luzie.

Ale dziecko już odpada.

Polecam ustalić sobie jako priorytet przy wyborze mieszkania, by było przewiewne - czyli nie miało okien tylko z jednej strony.
Najlepiej by miało okna w rozkładzie:
- bok + tył/przód
- tył + przód

Jeżeli wybierzesz mieszkanie z oknami z jednej strony, możesz mieć mega problem
  • Odpowiedz