Wpis z mikrobloga

Przecież gołym okiem widać jak niemiecka polityka zdradziła Europę. Mam nadzieję, że po tym wszystkim co się teraz dzieje wszystkie kraje Europy zaczną traktować Niemcy marginalnie. Działają tylko i wyłącznie na korzyść majątkową, mając gdzieś życie Ukraińców. Interesy i powiązania rosyjskie przekładane są nade wszystko, co może im zaszkodzić.
Unia Europejska powinna nam odblokować pieniądze z programu odbudowy. Czas się zbroić i modernizować armię. A nawet uściślić sojusz grypy Wyszehradzkiej o wspólne ćwiczenia, taktyki i wsparcie miltarno-gospodarcze. Europa środkowo-wschodnia musi stać się silna, o wiele silniejsza niż tylko nasze oczekiwania.
#wojna #ukraina
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MagicznyKarolek: To nie jest takie proste :).

Mam wrażenie, że sami Niemcy mają teraz mocny kac moralny z tym co się dzieje. Bo mam wrażenie, że totalnie nie spodziewali się, aż takiego działania. Dotychczas putin działał w białych rękawiczkach, powoli podkopując swoje okoliczne kraje, gdzie w miarę jego narracja do niektórych przemawiała (patrz udręczone narody z rosyjskimi korzeniami, patrz choćby Krym). A teraz takie działania, które totalnie nastawiły świat przeciwko
  • Odpowiedz
@MagicznyKarolek: "Mam nadzieję, że po tym wszystkim co się teraz dzieje wszystkie kraje Europy zaczną traktować Niemcy marginalnie" xdxdxdxdxd jebnij się w ten pusty łeb bo pisząc takie rzeczy masz naiwność niepełnosprawnego przedszkolaka
  • Odpowiedz
  • 0
@MikIgn okej. To, że my byliśmy zlewani już jest git? NS2 omijający Europę środkowo-wschodnią jest git? Nie ruszanie swoich poprzez politykę UE jest git, a "Polaczków" już tak? Wiem, że nazwiesz mnie teraz kacapem lub pisowczykiem. Każdy żyje w swojej bańce informacyjnej. Nigdy w życiu nie będę chciał, żeby Polaka odłączyła się od Unii Europejskiej, ale dalej będę postulował za delikatną zmianą obranych kierunków politycznych.
  • Odpowiedz