Na WIG20 ekstremalna zmienność, jednak popyt nie odzyskał jeszcze kontroli. Zasięg formacji RGR wypełnił się w tym tygodniu z nawiązką przy okazji przełamując trend. Piątkowe podejście podniosło kurs nad linię trendu, ale mimo kosmicznej-ultra-mega-pompy, luka na indeksie pozostała. Widać to bardzo wyraźnie na wykresie dziennym. Po takim walnięciu i przy takiej zmienności szybkie wyjście nad lukę to byłby prawdziwy byczy blitzkrieg. Mamy więc klasyczny pat, niby trend się utrzymał, ale dopiero zdobycie luki da bardziej pozytywny sygnał dla kupujących. Poza wojną inne problemy niestety nie znikają, a im szerszą perspektywę wykresu się włączy, tym bardziej widać, że wchodzimy w spadki. Osobiście ten tydzień był dla mnie bardzo dobry, na czwartkowej sesji pozamykałem krótkie na bankach i PKN. Na zamknięciu piątkowej otworzyłem nieduże S na PKO licząc, że w kolejnym tygodniu luka się nie domknie, a gdyby poniedziałek otworzył się ponad luką, to wyjdę na niedużym stopie. Historia wpisów: 19 lutego 24 lutego
@minvt: Jak nad luką, to zielono. Jak pod luką, to czerwono. Oczywiście zależy od pozycji, bo u mnie nad luką, to w portfelu czerwono ( ͡°͜ʖ͡°). Według mnie banki wyglądają bardzo słabo i to one zaważą.
Zasięg formacji RGR wypełnił się w tym tygodniu z nawiązką przy okazji przełamując trend. Piątkowe podejście podniosło kurs nad linię trendu, ale mimo kosmicznej-ultra-mega-pompy, luka na indeksie pozostała. Widać to bardzo wyraźnie na wykresie dziennym.
Po takim walnięciu i przy takiej zmienności szybkie wyjście nad lukę to byłby prawdziwy byczy blitzkrieg. Mamy więc klasyczny pat, niby trend się utrzymał, ale dopiero zdobycie luki da bardziej pozytywny sygnał dla kupujących.
Poza wojną inne problemy niestety nie znikają, a im szerszą perspektywę wykresu się włączy, tym bardziej widać, że wchodzimy w spadki.
Osobiście ten tydzień był dla mnie bardzo dobry, na czwartkowej sesji pozamykałem krótkie na bankach i PKN. Na zamknięciu piątkowej otworzyłem nieduże S na PKO licząc, że w kolejnym tygodniu luka się nie domknie, a gdyby poniedziałek otworzył się ponad luką, to wyjdę na niedużym stopie.
Historia wpisów:
19 lutego
24 lutego
#gielda #inwestycje #smiesznekreski
Oczywiście zależy od pozycji, bo u mnie nad luką, to w portfelu czerwono ( ͡° ͜ʖ ͡°). Według mnie banki wyglądają bardzo słabo i to one zaważą.