Wpis z mikrobloga

@Dodwizo: jeden z kolegów z discorda mówił że u nich to raczej takie dziady co to jak u nas za komuną tesknia chcą wojny. młodzi chcą żyć i są #!$%@?. Podejrzewam duży odsetek dezerterów wśród rosjan w najblizszym czasie,.
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: ale nie przesadzajmy też w drugą stronę. Wiadomo, że duża część Rosjan nie chce tej wojny, ale istotna część łyka putinowską propagandę więc bez poparcia też nie jest. I to nie jest tylko kwestia komunistycznych dziadów, jakich bym ruskich platform nie przeglądał to wszędzie zdania są dosyć mocno podzielone
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: Z tymi miastami to tylko przypominam, że Istambuł jest przeciw Erdoganowi. Budapeszt jest przeciw Orbanowi. Warszawa jest przeciw Kaczorowi.

No i? Władza ma poparcie w reszcie kraju.
  • Odpowiedz
@Herubin: Z tym ze u nich te miasta to 75% mieszkańców i na codzień borykają się z większymi problemami niż jakaś Ukraina. Mnie cieszą te obrazki bo daja mi nadzieje na to ze Rosja #!$%@? jednak od środka. Jakbym mieszkał w jakimś Nowosybirsku czy jeszcze dalej we Władywostoku to bym raczej nie popierał tego ze przykładowo mój syn ryzykuje życiem za jakaś Ukrainę bo w telewizji tak powiedzieli
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: Z tymi miastami to tylko przypominam, że Istambuł jest przeciw Erdoganowi. Budapeszt jest przeciw Orbanowi. Warszawa jest przeciw Kaczorowi.

No i? Władza ma poparcie w reszcie kraju.

@Herubin: Wschod Rosji trzyma sie Rosji bo nie ma alternatywy, ale tam są ludy i miasta, miasteczka, wsie co mają w dupie Putina. Maja mu za zle ze ich zostawil i na wojaczke nie beda jezdzic
  • Odpowiedz
aczej takie dziady co to jak u nas za komuną tesknia chcą wojny. młodzi chcą żyć i są #!$%@?

@ButtHurtAlert: To prawda. Natomiast nie byli tak przeciwko zajęciu Krymu, choć z naszej perspektywy to niewiele się różni. Kwestia informacji o ofiarach, odpowiedzi zachodu i narracji w mediach zachodnich bardzo pomaga. Na Białorusi poparcie wśród młodych osób ku temu jest jeszcze niższe, bo czują więź z Ukraińcami.
  • Odpowiedz