Wpis z mikrobloga

Cały czas ktoś narzeka na Ukraińców pracujących w PL. Patrząc na zaistniałą sytuację jak nagle większość wróci do wojska na Ukrainę to nasza gospodarka w c--j ucierpi a może i nawet spowoduje to krach gospodarczy. Change my mind
#wojna #ukraina #rosja #polska
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Frugolix serio wierzysz że większość będzie ryzykowała życie zamiast dziękować do końca życia opatrzności że ich wysłała do Polski? Na moje to tu będzie złota era gospodarki jak przyjedzie z 5-10 mln Ukraińców i sie osiedlą tutaj
  • Odpowiedz
@kaspil: @Krystianek2k01: @niepopularna_opinia: @wlhmw: szach mat xd może trochę za bardzo wczuwam się w ich role, ale na ich miejscu wróciłbym. Jeśli Polska wprowadzi nagle pobór do wojska o charakterze obrony kraju to idę z buta. Wiem, że w każdej chwili można iść do wojo, ale w normalnych czasach miałbym w------e jak obecnie posiadam stałą i stabilną pracę.
  • Odpowiedz
@Frugolix no ja Cię przecież nie zamierzam obrażać, fajnie że są takie osoby jak Ty u nas w kraju które byłyby w stanie poświęcić swoje życie za nasz naród i kraj, ja bym jednak chciał w jak największym spokoju taką wojnę przeżyć, nie mówię o dezercji ale po prostu o normalnym życiu bez bycia w wojsku
  • Odpowiedz
@Krystianek2k01: Ja nam życzę tego samego bo to co się dzieje obecnie to jakaś abstrakcja. Żyjemy w czasach, w których możemy dokonać niesamowitych rzeczy a wojna to dla mnie debilizm, egoizm i egocentryzm. Kto normalny chcę konfliktu na taką skalę? Putin, który od lat fałszuje wybory "demokratyczne" bo chce zabłysnąć na koniec kariery i zapisać się w historii. Daję sobie rękę uciąć, że większość obywateli Rosji na niego sra za
  • Odpowiedz