@gomjeden: @Mexii: "reklamacja towaru jest możliwa, tylko i wyłącznie, kiedy towar posiada oryginalne opakowanie". "faktycznie w karcie gwarancyjnej może być zapis, który nakłada na konsumenta wymóg posiadania oryginalnego opakowania w przypadku reklamacji" https://x-coding.pl/blog/marketing/prawo-klienta-rekojmia-niezgodnosc-towaru-z-umowa/ W teorii niby nie potrzeba, ale w praktyce często wymagają. Powodzenia z dochodzeniem swoich praw za każdym razem i kopaniem się z koniem.
@mk321 no to mnie Mireczku teraz postawiłeś w kropce, trzeba się wczytać w jakieś regulacje unijne, które mówią o zasadach i prawach reklamacji. Może znajdzie się jakiś ekspert ( ͡º͜ʖ͡º)
Powodzenia z dochodzeniem swoich praw za każdym razem i kopaniem się z koniem.
@mk321: reklamowałem AIO, reklamowałem SSD, smartfon i monitor. Oddawałem sprzęty bez opakowań, nie było najmniejszego problemu z przyjęciem sprzętu na naprawę.
@TheSznikers na strychu jeśli istnieje szansa na odsprzedanie sprzętu np. Konsola, lub jeśli istnieje szansa s----------a sprzętu lub jeśli sprzęt jest tak duży, że bez pudełka się nie ruszy np.tv.
@TheSznikers: jedyne pudlo ktore trzymam to od plaskiego telewizora. Od kiedy te s-------e zaczely rosnac nie bardzo sobie wyobrazam jak to przewiezc bez pudla i nie rozwalic
@TheSznikers: Wyrzucam na smietnik wszystko. Lubie minimalizm, chociaz kiedys sprzedawalem karte graficzna, i kolo przyjechal odebrac i plakal ze czemu nie mam pudelka xD
@TheSznikers: Jak coś jest specyficzne gabarytowo (tv, odkurzacz automatyczny) to trzymam do końca gwarancji przynajmniej, wyrzucam "przy okazji". Jeżeli pudełko za to ma dobre gabaryty na bycie pudełkiem uniwersalnym na inne rzeczy to zostaje zagospodarowane na zawsze.
A zbędne kartony typu "do spalenia" (nielakierowane, po paczkach) zbieram, potem wywożę do znajomego co jeszcze używa pieca na węgiel.
Na takie kolekcjonowanie dla kolekcjonowania to mi miejsca brakuje. Dom 230m łącznie, a
Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini PC. Możliwe 2500-2600 zł za kilka miesięcy ( ͡€ ͜ʖ͡€) Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
#pytaniedoeksperta #problemypierwszegoswiata #pcmasterrace
Pudełko nie jest niezbędnym elementem do zareklamowania wadliwego produktu.
"faktycznie w karcie gwarancyjnej może być zapis, który nakłada na konsumenta wymóg posiadania oryginalnego opakowania w przypadku reklamacji"
https://x-coding.pl/blog/marketing/prawo-klienta-rekojmia-niezgodnosc-towaru-z-umowa/
W teorii niby nie potrzeba, ale w praktyce często wymagają. Powodzenia z dochodzeniem swoich praw za każdym razem i kopaniem się z koniem.
@mk321: reklamowałem AIO, reklamowałem SSD, smartfon i monitor. Oddawałem sprzęty bez opakowań, nie było najmniejszego problemu z przyjęciem sprzętu na naprawę.
A zbędne kartony typu "do spalenia" (nielakierowane, po paczkach) zbieram, potem wywożę do znajomego co jeszcze używa pieca na węgiel.
Na takie kolekcjonowanie dla kolekcjonowania to mi miejsca brakuje. Dom 230m łącznie, a