Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@technojezus: Myślę, że to ultimatum na podobnym poziomie jak ZSRR wobec Finlandii i krajów Bałtyckich. Finlandia zdecydowała, że będzie się bronić, a kraje bałtyckie wpuściły na swój teren armię czerwoną i skończyło się czystkami i terrorem. Kto zagwarantuje, że po rozbrojeniu nie wejdą? Jak atom Ukraina oddała, to też obiecywali, że nigdy, ale to przenigdy nie złamią postanowień z Budapesztu
  • Odpowiedz
@Aryo: Dzięki za wpis. Obserwowałbym takie kalendarium. Jak dodasz nawet jakieś biedamapki i bedziesz wrzucał co jakiś czas wpisy na swoim tagu to dostąpisz zaszczytu bycia królem portalu z zabawnymi obrazkami.
  • Odpowiedz
Mi szkoda tych żołnierzy ukraińskich na granicy. Mają nie dać się sprowokować. Tylko, że giną. Na granicy polsko-białoruskiej też prowokowali SG, Policję i WP; ale nikt nie zginął.
  • Odpowiedz
@Aryo: Wezwania dostają nie tylko kontraktowi.
U nas połowa kadry spawaczy dostała wezwania do stawienia się w punktach poboru.

Ok, może tylko chcą ich spisać ale z drugiej strony skoro wysyłaja wezwania to raczej maja ich spisanych.
  • Odpowiedz
@Franzowaty: ludzie, którzy już służyli w Donbasie albo w ogóle w armii kiedykolwiek też dostali wezwania

(czyli ludzie, którzy zawarli odpowiednie kontrakty, a także żołnierze, którzy zrezygnowali ze służby wojskowej)
  • Odpowiedz
Ultimatum Putina na dzień dzisiejszy:

- rozbrojenie Ukrainy

- zakaz wejścia w NATO dla Ukrainy

- Krym ma być uznany za część Rosji

@Aryo: No tak, czyli dajcie mi Krym i możliwość zajęcia całej
  • Odpowiedz