Wpis z mikrobloga

Większość Polek opowiada się za przywróceniem obowiązkowej służby wojskowej - mężczyźni są przeciw.

Ta dysproporcja ukazuje cynizm kobiet i stoi w absolutnej sprzeczności z ich legendarną „empatią”. Myśląc, że ich to nie dotyczy, chcą was wysyłać na front mireczki.

Później się dziwić, że w tym społeczeństwie postępuje mizoginia. To już nie jest emancypacja - mężczyźni najwyraźniej muszą po prostu bronić swojej nadszarpniętej pozycji w społeczeństwie ¯\(ツ)/¯.

Wielokrotnie się z was śmiałem, przegrywy. Przepraszam - po prostu was nie rozumiałem.

#neuropa #4konserwy #bekazlewactwa #przegryw #bekazrozowychpaskow #rozowepaski #blackpill #konfederacja #wojna #ukraina
Tywin_Lannister - Większość Polek opowiada się za przywróceniem obowiązkowej służby w...

źródło: comment_1645478494MVdSnWK6yaUnKWZW2bJhO8.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tywin_Lannister: Dostałam tą kategorię że jestem tylko w rezerwie w czasach wojny (czy jakoś tak). Więc tak długo jak czuję się wątpliwie tykana - mało się tym przejmuję
Ale tak na poważnie
Serio, po co kraść ludziom lata z ich życia. Akurat mężczyźni z mojej rodziny raczej słabo wspominają wojsko. I to też nie jest tak że na kobiety to nie wpływa - przykładowo, młode matki zostają same w domach
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: jeśli są za to niech idą. Ja jestem różową i mając świadomość jak to wygląda z opowieści rodzinnych, czytanych historii i tego że niezależnie od kraju jest to uznawane za stracone lata to jestem jak najbardziej przeciwko. Jakbym miała wychowywać syna w Polsce przy obowiązkowej służbie to bym robiła wszystko żeby do tego nie dopuścić.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: Co w tym dziwnego niby? Kobiety nie są w stanie same obronić się (i naszych dzieci) przed mężczyznami "obcego plemienia", więc wiadomo że będą przychylne rozwiązaniom zwiększającym ich bezpieczeństwo.

@bootboi: No to mają problem, chcecie równych praw i wyzwolenia z patriarchatu to radźcie sobie same
  • Odpowiedz
Możesz próbować nawet najbardziej spektakularnej akrobatyki.

@Tywin_Lannister: a jakiekolwiek odniesienie do tego co napisałam? jakiś merytoryczny argument? na czym ta moja akrobatyka polega?

Z tych badań wynika jasno - mężczyźni są obecnie bardziej empatyczną płcią.

obawiam się, że poziom empatii się mierzy inaczej, niż sondażami na temat aborcji i służby wojskowej. ironiczne, że o empatii pisze ktoś, kto nienawiść do ponad 50% ludzi w Polsce uzasadnia jednym badaniem sondażowym na
  • Odpowiedz