Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +24
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
Phantom-Zero +3
#gotowanie Co robicie z mięsem od rosołu? Nie lubie go a mieszkam sam. Macie jakieś patenty żeby go nie zmarnować?
Gość, zrobił AMA o tym jak zbiera składki od znajomych i potem gotuje im z pasji obiady, a autor tego kanału zapowiedział, że pójdzie donieść na niego do urzędu skarbowego za nielegalną działalność gospodarzą i zrobił już zrzuty ekranu. Definicja januszostwa-cebulactwa. Skąd się biorą takie ofiary losu?
#bekazlewactwa #lewackalogika #przegryw
Po drugie - facet jest konfidentem. I to takim najgorszego sortu, jakby się urodził kilkadziesiąt lat temu to by do SB codziennie latał i na pół osiedla kapował.
Ps. pamiętaj o karmie
Dwa - ciężko stwierdzić czy zawiadomienie jest fałszywe. Pamiętaj o tym.
@uporczywyKaszel: ja się w donoszenia nie bawię. A dwa - ciężko żeby polska
Założę się, że jesteś totalnym przegrywem, najgorszym podłym typem człowieka-ścierwa którego kłuje w oczy, że sąsiad ma lepszy samochód. C--j ci do tego co on robi, nawet jak zarobi to ile, 20 złotych, k---a 50, miałby zapłacić zus i podatek p------o cie. Zreszta sam napisałes ze masz cos za uszami, wiec tym bardziej, człowieku:
O C--J CI CHODZI
@uporczywyKaszel: pfffff a się uśmiałem. Rozumiem że zgłaszasz też fakt pożyczenia od sąsiada wiertarki?
Chociaż nie, czekaj, pewnie wszystkich sąsiadów dawno p------------ś więc żaden ci nie pożyczy.
@Wandsbeker: nie. Ale, gdyby mój sąsiad zrobił sobie wypożyczalnię sprzętu, wypożyczał regularnie, ludziom z ogłoszeń z neta.. i twierdził, że to "żaden biznes", to oczywiście, że tak :)
rozumiem, że przechodzimy do ad personam? :D
to mnie obchodzi, że wszyscy płacimy podatki. Wszyscy. W szczególności przedsiębiorcy - ubezpieczenie ZUS, dochodowy. Nie wiem dlaczego ten koleś ma robić "legalnym" knajpom nieuczciwą konkurencję (bo jemu odpadają podatki + dostosowanie lokalu do wymogów PIS) i jeszcze się tym chwalić na wykopie na zasadzie "patrzcie jaki jestem cwaniak, kto robi legalnie ten frajer".
Owszem, mam swoje za uszami. ALE nie robię z tego PODSTAWY mojego biznes planu
@uporczywyKaszel: tak całkiem szczerze - jaką masz z tego korzyść że na kogoś doniesiesz? Nie kumam takich ludzi. Taka postawa totalnie zabija jakiekolwiek więzi w społeczeństwie.
W każdym razie w czasach