Wpis z mikrobloga

http://www.wykop.pl/ludzie/uporczywyKaszel/

Gość, zrobił AMA o tym jak zbiera składki od znajomych i potem gotuje im z pasji obiady, a autor tego kanału zapowiedział, że pójdzie donieść na niego do urzędu skarbowego za nielegalną działalność gospodarzą i zrobił już zrzuty ekranu. Definicja januszostwa-cebulactwa. Skąd się biorą takie ofiary losu?

#bekazlewactwa #lewackalogika #przegryw
  • 122
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sadzorify: Rzymianie mawiali "summu ius summa iniura" - zbyt restrykcyjne przestrzeganie prawa to najgorsze bezprawie. Prawda wygląda tak że jeżeli Twój kolega pożycza Ci samochód to musisz to wpisać do zeznania podatkowego - odniosłeś korzyść.

Po drugie - facet jest konfidentem. I to takim najgorszego sortu, jakby się urodził kilkadziesiąt lat temu to by do SB codziennie latał i na pół osiedla kapował.
  • Odpowiedz
@Wandsbeker: pewne jest za to jedno - Twoje wypowiedzi tu (screen shoty) + nagła plaga doniesień na mnie (ciekawe tylko jeszcze gdzie i na jakiej podstawie... "donoszę, bo tak, jego dane ma wykop.pl, proszę zajmijcie się nim bo tak"? :D) = raczej Twoje przeczołganie w prokuraturach, a propos 234 kk :)
  • Odpowiedz
@uporczywyKaszel: to już tłumaczę - anonimowe oznacza że adresat zgłoszenia nie podał swoich danych. Jasne że można do takiego adresata dojść, prędzej czy później ale jak się dobrze zakombinuje to adresat nie do wykrycia.

Dwa - ciężko stwierdzić czy zawiadomienie jest fałszywe. Pamiętaj o tym.

raczej Twoje przeczołganie w prokuraturach, a propos 234 kk :)

@uporczywyKaszel: ja się w donoszenia nie bawię. A dwa - ciężko żeby polska
  • Odpowiedz
@uporczywyKaszel: Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.

Założę się, że jesteś totalnym przegrywem, najgorszym podłym typem człowieka-ścierwa którego kłuje w oczy, że sąsiad ma lepszy samochód. C--j ci do tego co on robi, nawet jak zarobi to ile, 20 złotych, k---a 50, miałby zapłacić zus i podatek p------o cie. Zreszta sam napisałes ze masz cos za uszami, wiec tym bardziej, człowieku:

O C--J CI CHODZI
  • Odpowiedz
co ukradł skarbówce poprzez swoją nielegalną restaurację

@uporczywyKaszel: pfffff a się uśmiałem. Rozumiem że zgłaszasz też fakt pożyczenia od sąsiada wiertarki?

Chociaż nie, czekaj, pewnie wszystkich sąsiadów dawno p------------ś więc żaden ci nie pożyczy.
  • Odpowiedz
@Wandsbeker: zesrałem się w gacie, ogarnięty paniką i głębokim przeświadczeniem o prawdziwości Twoich słów :D:D. "zaraz wyjeżdżam za granicę. " - weź się gościu nie ośmieszaj, bo zajechało gimbazowym napinaczem, który nagle dostał maila od słabej psychiki, FWD do kupy :D
  • Odpowiedz
Rozumiem że zgłaszasz też fakt pożyczenia od sąsiada wiertarki?

@Wandsbeker: nie. Ale, gdyby mój sąsiad zrobił sobie wypożyczalnię sprzętu, wypożyczał regularnie, ludziom z ogłoszeń z neta.. i twierdził, że to "żaden biznes", to oczywiście, że tak :)

Chociaż nie, czekaj, pewnie wszystkich sąsiadów dawno p------------ś więc żaden ci nie pożyczy. odpowiedz

rozumiem, że przechodzimy do ad personam? :D
  • Odpowiedz
@lisu1989: otóż:

to mnie obchodzi, że wszyscy płacimy podatki. Wszyscy. W szczególności przedsiębiorcy - ubezpieczenie ZUS, dochodowy. Nie wiem dlaczego ten koleś ma robić "legalnym" knajpom nieuczciwą konkurencję (bo jemu odpadają podatki + dostosowanie lokalu do wymogów PIS) i jeszcze się tym chwalić na wykopie na zasadzie "patrzcie jaki jestem cwaniak, kto robi legalnie ten frajer".

Owszem, mam swoje za uszami. ALE nie robię z tego PODSTAWY mojego biznes planu
  • Odpowiedz
@OdZeraDoMilionera: ja już dwie rundy na worku zrobiłem. Daj spokój.

nie. Ale, gdyby mój sąsiad zrobił sobie wypożyczalnię sprzętu, wypożyczał regularnie, ludziom z ogłoszeń z neta.. i twierdził, że to "żaden biznes", to oczywiście, że tak :)

@uporczywyKaszel: tak całkiem szczerze - jaką masz z tego korzyść że na kogoś doniesiesz? Nie kumam takich ludzi. Taka postawa totalnie zabija jakiekolwiek więzi w społeczeństwie.

W każdym razie w czasach
  • Odpowiedz