Aktywne Wpisy

mickpl +1366

cytmirka +175
Ostatnie zdjęcie Rudzika, zrobiłam je kilkanaście minut przed eutanazją… To była moja pierwsza eutanazja podopiecznego psiaka.
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

![[Aktualizowana relacja] Dziś rusza sprawa firmy kolejowej Newag przeciw hakerom](https://wykop.pl/cdn/c3397993/9ff36a2a5dd1803ad9f3545082c9d7173909305dff95098e6903aac73ec81eea,q80.jpg)
Prosił bym o pomoc dobra duszę w poprowadzeniu o co chodzi w tym Minecrafcie, kupiłem córce 8lvl wersję win 10 edition.
Tutaj pytanie.
Dlaczego nie mogę połączyć się do żadnego serwera oprócz tych "wbudowanych"‽ Ogląda jakieś pierdoły na YT i chciała by pograć z tymi ludźmi, a niestety do żadnego nie mogę się połączyć? Czy muszę mieć wersję Java?
Drugie pytanie,jako 8 letnia dziewczynka chciała by pobudować z innymi ludźmi na jednym świecie. Czy istnieją serwery non pvp? Żeby nikt jej nie mógł bić i niszczyć co stworzy, a jednocześnie aby mogła podziwiać twórczość innych osób?
W tych serwerach które są oryginalnie w MC rzuciłem okiem ale niestety wszystkie tryby zdają się być dla mocno zaawansowanych graczy.
Dziękuję jeśli komuś będzie się chciało odpowiedzieć.
Co do konkretnych serwerów to niestety nie pomogę bo gram tylko na swoich ze znajomymi, ale puszczanie dzieciaka samopas po publicznych serwerach MC to pchanie łap w kosiarkę, nie polecam. Lepiej jakby grała z koleżankami i kolegami ze szkoły.