Wpis z mikrobloga

Poszłam dziś na basen po prawie 10 latach, i w sumie nie było tak źle. Od pewnego wieku przestałam tam chodzić ,bo zawsze ludzie mówili mi że jestem za chuda, a jak byłam w kostiumie to już zupełnie nie miałam spokoju od rodziny czy znajomych.
Było dziwnie bo byłam sama i nie wiedziałam co robić, więc siedziałam głównie w płytkim basenie z jakimiś 40-50 latkami xd. Po godzinie 20 zwolniły się tory i włączyli klimatyczne światła, więc jeszcze śmignelam na 5 min na duży basen, i zrobiłam 3 okrążenia i to by było na tyle.
No ale pisze to dlatego bo jestem dumna z siebie xd. W tym semestrze na studiach miałam basen jako wf, i już samo pierwsze wejście do budynku sprawiło że miałam prawie atak paniki. Musiałam załatwić sobie zwolnienie co było dość upokarzające. Oczywiście pójście na chillu samemu w godzinach gdzie jest mały ruch vs wejście z połową roku i bycie zmuszanym do pływania to dwie różne rzeczy, ale i tak cieszę się że się przełamałam. Tak, wiem że każdy ma na to w------e, ale nie mam komu się pochwalić, więc piszę to tu
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
bo zawsze ludzie mówili mi że jestem za chuda,

@Okoproroka: k---a. K---A

Kiedy wreszcie p--------e zapuszczone spaslaki przestaną terroryzować normalnie wyglądających
  • Odpowiedz
@Okoproroka: To jak ja przestałem chodzić na plażę/basen bo uważałem siebie za grubasa. Później stopniowo przestało obchodzić mnie zdanie innych, a teraz jak patrzę na swoje zdjęcia z tamtego okresu to takie wtf - przecież cały czas normalny byłem.
  • Odpowiedz
@krm_: Chyba najszczuplejsza w tri którą kojarzę (pic rel), cienka jak kartka papieru a pewnie by nas wszystkich tutaj opływała jak chciała.

Ale ogólnie kumam, że ktoś mógł jej kiedyś do głowy wbić i tak już zostało. Zazwycza do poziomu wbicia i robienia tego co chcemy, a nie to co ktoś może uważać za poprawne dochodzi się dopiero w dorosłości. Trochę szkoda tych wcześniejszych lat, no ale lepiej późno niż wcale.

Kiedy wreszcie p--------e zapuszczone spaslaki przestaną terroryzować normalnie wyglądających ludzi?!

J----e leniwe ścierwo potrafi tylko w--------c i tyć, więc będzie jechać po tych co wyglądają normalnie żeby uspokoić własne
Wyrewolwerowanyrewolwer - @krm: Chyba najszczuplejsza w tri którą kojarzę (pic rel), ...

źródło: comment_1644918879WpSBz4jcgDwz58yV4ykILP.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@RzecznyWunsz: miałam bardzo podobnie, w sensie nie z basenem, tylko z tym zrozumieniem po latah, że się wcale nie było grubym. Straszne to, miałam ogromne kompleksy w gimnazjum, bo w dodatku byłam jedną z trzech najniższych w klasie, druga mojego wzrostu dziewczyna była chudziutka i przejmowałam się, że przez to jeszcze bardziej widać jaka jestem gruba w porównaniu. Po latach znalazłam nasze wspólne zdjęcie z tamtego czasu i obie jesteśmy
  • Odpowiedz
@Sarza01: Często to nawet nie są spaślaki, ale też normalnie wyglądający ludzie, którzy mają taki okropny nawyk wynajdowania we wszystkich wad/cech charakterystycznych i komentowania ich w negatywny sposób. Straszne to jest, jakby nie mogli się zająć swoimi sprawami.
Ogólnie uważam, że to prowadzi do pogłębiania ich własnych kompleksów, bo jeśli wiedzą, że sami obgadują innych, to myślą, że inni też tak o nich robią. I się przejmują
  • Odpowiedz
Co jest normalnością w świecie gdzie 40% ludzi ma nadwagę?

@Sarza01: Normalnością jest nadwaga. I myślę, że to może być spokojnie wiecej niż 40%, pewnie nawet więcej niż 60% jeżeli za kryterium nadwagi przyjmiemy nie BMI, a poziom bodyfatu ( u mężczyzn chyba wszystko powyżej 20 albo 24% klasyfikuje się jako nadwagę, masa może być idealna według tabelki bmi).
Więc weź taką pierwszą lepszą osobę z ulicy i będzie 'normalnie'
  • Odpowiedz
  • 1
@Wyrewolwerowanyrewolwer: dobra sory ja zawsze hiperbolizuje, żeby nadać dramatyczności i żeby przekaz mocniej wybrzmiał xD
Generalnie zgadzam się z tym co piszesz. Szczególnie w ostatnim poście.

@PinkLemonade: dokładnie tak jak piszesz. Tylko moim zdaniem to jest leczenie własnych kompleksów. Na zasadzie: "za chuda" bo normalna "ma trochę ciałka" tak jak ja.
A tak na serio zero sportu całe życie, obzeranie się tanim żarciem i usprawiedliwianie - że przecież
  • Odpowiedz
@Okoproroka: Atencja już się zgadza?Ta arcyciekawa historia przeszła by bez echa gdyby nie to że napisała to kobieta. Oczywiście nie zapomniałaś wspomnieć w tych dwóch paragrafach że jesteś szczupła. Brakuje zdjęć nóg w basenie i będzie komplet dla spermiarza. Gardze
  • Odpowiedz
@Sarza01: Spoko spoko.
No trochę do głowy wbiły te wszystkie super-fit-fitness-influencerki/influencerzy że normalność to 8% bf u faceta i 15% u kobiety, reszta to ulańce i w ogóle najlepiej nie podchodź jak nie masz wielkiej klaty, bicka i kraty na brzuchu.

Jasne - da się takie coś osiągnąć i utrzymać i wtedy ciało będzie w super formie, szkoda tylko że psychicznie będziesz ujechany jak nastolatka z borderem ( ͡
  • Odpowiedz
  • 1
że normalność to 8% bf u faceta i 15% u kobiety

@Wyrewolwerowanyrewolwer: ja tak nie uważam, no ale też nigdy nie kułem i uważam że mi się nie opłaca.. Jeszcze.

Sądzę że da się bardzo dobrze wyglądać, naturalnie będąc po prostu chudym i mając atletyczna sylwetkę.
Tylko to nie wygląda jak atletyczny bóg 8% w-----------y samo surowe mięso (
  • Odpowiedz
@Okoproroka Nie chcę Cię martwić ale jeżeli były klimatyczne światła i robiłaś "okrążenia" to wskoczyłaś do jacuzzi zamiast do niecki dla pływających xD

• Odpowiedz
@Okoproroka: Miałem podobną sytuację, kiedyś rodzina do mnie co chwilę z tekstem że jestem chudziutki i że mało jem itp. Tak mi to w głowie zostało że po latach postanowiłem że pójdę na siłownię. Kilka lat później moja waga to: 100kg i 10% bf. Teraz rodzina chce bym trochę zluzował, a ja sobie postawiłem kolejny cel: 120kg :D
  • Odpowiedz