Aktywne Wpisy

Kamenes +30
Dla mnie wystarczającym powodem do popierania idei antynatalistycznej jest to, że musisz przez 40 lat swojego życia poświęcać 1/3 doby na to, by móc przetrwać, spełnić swoje podstawowe potrzeby, a to wszystko po to, by móc dalej pracować na mercedesy tych u góry. Kolejną 1/3 doby musisz przespać i teoretycznie zostaje ci ostatnia 1/3 dla siebie, w praktyce i tak musisz się przygotować do pracy, dojechać do niej, wrócić, zrobić zakupy, ugotować, posprzątać, zrobić pranie, umyć naczynia, w międzyczasie obskoczyć lekarzy i masę innych rzeczy. Realnie wolne masz dla siebie jakieś parę godzin.
No ale ludzie cieszą się, bo i tak żyje się lepiej niż 100 lat temu no i raz na jakiś czas wpadnie podwyżka o kilkaset złotych, które jakiś janusz albo inny manager zarabia w godzinkę xd.
Chory świat, chory system.
A
No ale ludzie cieszą się, bo i tak żyje się lepiej niż 100 lat temu no i raz na jakiś czas wpadnie podwyżka o kilkaset złotych, które jakiś janusz albo inny manager zarabia w godzinkę xd.
Chory świat, chory system.
A

Spuchaczu +8
Najwięksi krzykacze tagowi @robertkk @Grzesiok @bombastick i paru innych, nie wspomnę już o neuropejskich łowcach onuc, oczywiście nie dodali ani jednego wpisu z wiadomym obrazkiem, bo przecież żal im konta i atencji. Tyle znaczy dla nich ta sprawa i tacy właśnie patrioci w razie prawdziwej wojny doradzaliby wam, jak ginąć w mięsnych szturmach, samemu siedząc gdzieś bezpiecznie na uchodźstwie. Radzę staranniej dobierać sobie autorytety moralne. Krowa która dużo ryczy,

MSI B450 tomachawk max
2x8 DDR4 3200 mhz
Radeon RX 5700
AMD 5 3600
SilentiumPC Supremo FM2 650W 80 Plus Gold
Rozmyslam nad wymianą procka na AMD Ryzen 7 5800X dołozenie jeszcze 2x8 ramu wymiany płyty głownej na coś z nowszym złączem pod M2, bo moja wspiera x3 i zastanawiam się, czy x4 jest tego wartę. Wymienić zasilacz na 750-850 watowyi karte na Radka 6700 XT. ktoś coś doradzi czy to dobry pomysł? Gram oczywiście w rozdziałce FHD i mi wystarcza te 60-70 FPS na max detalach. #komputery #pcmasterrace
Tak w sumie z tego co piszesz to z twojego kompa to ci zostanie ram i chłodzenie do procka i obudowa xD
Części co dobierasz to już sie wydają raczej pod granie 2k a nie FHD. I wydaje mi się że 6700 xt na twoim zasilaczu by dawał rade.
Chyba zapalony gracz z ciebie jest ;P Bez
Poczekam jeszcze do wakacji jak
Zasilacz masz dobry i wymiana również nie ma sensu.
32gb ramu w grach nic Ci nie da, 16 wystarczy w zupełności.
Najlepiej sprzedaj tego r5 3600 i płyte (obecnie ludzie za to
Znajomy kupił i5-11400f za 690 zł, płyte b560m za 220 zł na promocji a b450+r5 3600 używane sprzedał za 900. Darmowa wymiana wyszła na wydajniejszy procesor.
Po co mu do gier więcej rdzeni? jak już
zmiana na martwa platforme jaka jest rocket lake nie ma sensu, albo co do tego op ma dolozyc 5600 albo zmiana na alder lake.
Czemu zmiana platformy nie ma sensu, wystawiasz procesor razem z płyta w pakiecie i tyle, ram sobie zostawiasz.
Wymiana procesora kosztuje Cie +/- 0 i dorzucasz do tego mocniejsze GPU dla którego i5 nie powinna być już bottleneckiem.