gorna możemy wykupić za 1000 golda. Myślałem, że można jakoś zagadać z gornem wcześniej i on mówił coś gdzie ukrył swoją kasę. ale ostatnio jak grałem to nie było takiego dialogu i gerold nie chciał mnie wpuścić do więźniów. przywidziało mi się? #gothic
@haxx: nie z Gornem, tylko z Miltenem, i jeśli dobrze pamiętam to jeszcze Diego też się dorzuca. A z kolei Gorn ma swoją sakiewkę, leży ona w zawalonej wieży tuż obok taranu, i ona tam leży bez żadnego dialogu.
"Ukryta sakiewka Jeśli Bezimienny nadal ma niewystarczająco pieniędzy, Milten napisze list do Gorna, w którym przedstawia sytuację i prosi o podanie miejsca, gdzie mogą być schowane pieniądze. Bohater idzie do Gerolda, który odbiera mu list, lecz zgodzi się za szynkę, chleb, kiełbasę, wino i miód dostarczyć wiadomość następnego dnia. Następnego dnia paladyn mówi
@bolo2015 dokładnie tak jak mówisz. Ja zawsze wywalalem złoto albo chowalem do skrzyni. Wtedy Milten daje nam iles złota, mówi, ze Diego może tez się dołoży i, ze powinniśmy zapytać Gorna czy czegoś nie schował. Ale nie pamiętam łącznej sumy. Albo to było 750 albo cale 1000. Ogólnie to trochę biegania jest, można to zrobić przy okazji szukania trzech grup wydobywczych.
#gothic
Za https://gothic.fandom.com/pl/wiki/Uratowa%C4%87_Gorna:
"Ukryta sakiewka
Jeśli Bezimienny nadal ma niewystarczająco pieniędzy, Milten napisze list do Gorna, w którym przedstawia sytuację i prosi o podanie miejsca, gdzie mogą być schowane pieniądze. Bohater idzie do Gerolda, który odbiera mu list, lecz zgodzi się za szynkę, chleb, kiełbasę, wino i miód dostarczyć wiadomość następnego dnia. Następnego dnia paladyn mówi