Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Pytanie do Mireczków z tagu nieruchomości: powiedzmy, że deweloper ogłasza przystąpienie do inwestycji. Budynek planowany jest do oddania za 30 miesięcy. Kiedy można się spodziewać zakończenia sprzedaży? Jest jakaś szansa na to, żeby upolować mieszkanie w ostatnich sześciu miesiącach przed oddaniem budynku? Inwestycja w bardzo dobrej lokalizacji, więc mimo wysokich cen zgaduję, że zainteresowanie może być spore. Chciałbym jak najwięcej zaoszczędzić przed ewentualnym kupnem i podwyższyć ewentualne zarobki, ale do końca nie wiem, kiedy szykować się na kupno.
#nieruchomosci #kawalerka #kredyt

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61fea9123be9540a5d022d31
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 6
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: nikt nei ma szklanej kuli i nie wie co sie wydarzy na rynku przez 30 miesiecy. A kazdy kto bedzie ci mowil kiedy bańka pęknie, kiedy ceny będą niższe a kiedy wyższe... gada głupoty :)
Póki co ceny na rynku pierwotnym sukcesywnie rosną - więc ciężko powiedziec jak będzie. Najpewniej na początku sprzedaży będzie najtaniej (o ile nie wybuchnie wojna, Polska przez najbliższe 2-3 lata nie zbankrutuje, inflacja nie wystrzeli
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: im później tym zazwyczaj jest drożej, a z mojego doświadczenia to jak serio jest to dobra inwestycja to 6 miesięcy przed oddaniem zostają tylko pojedyncze duże mieszkania. Teraz sytuacja jest taka, ze będą dużo wolniej schodzić, ale i tak nie liczyłbym na wiele
  • Odpowiedz
Napiszę z mojej obserwacji. Obserwowałem budowę I etapu osiedla w Warszawie, przy Al. Wilanowskiej. Zakończenie budowy zapowiadane na 12.2022, ale chyba wyrobią się wcześniej. Już w grudniu zwinęli z terenu budowy pawilon w którym siedział przedstawiciel. W październiku mieli jeszcze z 7 mieszkań (żadnego 4 pokojowego 72-84 m2, 2 x 3pokojowe Poland 60m2 i mniejsze). W grudniu nic z tych większych już nie było. Ale wróciło do oferty na chwilę 3pokojowe (z
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania Nie wiem czy jest sens czekać do sześciu miesięcy przed oddaniem budynku, bo zwykle na samym początku ceny są najniższe

@jestepianke: Np. Żeby nie płacić raty odsetkowej bezsensu albo żeby płynnie zmienić jedno mieszkanie na drugie, bez czekania
  • Odpowiedz