Aktywne Wpisy

prezi139 +186
Wczoraj pod tagami #programowanie #programista15k widziałem dyskusję kryzysie w branży IT i studiowaniu kierunki lekarskiego, @ByczekRozplodowy rzucił w pierwszym komentarzu "Czas na nowy tag pielęgniarz B2B" a jako, że nim jestem już od kilku lat to chętnie go zacznę xD.
Jeśli faktycznie w #it jest kryzys to zachęcam to bycia pigułą, co prawda nie ma bootcampa tylko trzeba zrobić studia, ale 3 lata licencjatu wystarczą
Jeśli faktycznie w #it jest kryzys to zachęcam to bycia pigułą, co prawda nie ma bootcampa tylko trzeba zrobić studia, ale 3 lata licencjatu wystarczą
źródło: wyplata
Pobierz
Milutki_pieselek +107
Wstydzę się tego, że moja dziewczyna po 9 latach związku zostawiła mnie dla starszego od siebie 10 lat faceta. Było to ok półtora roku temu. Facet inny level niż ja. Własna firma, mieszkanie, samochód z salonu. Zrobił jej dziecko i po urodzeniu ją zostawił i wyrzucił i wróciła do naszej rodzinnej miejscowości. Odezwała się, że chce wszystko naprawić i żałuję tego co zrobiła. Wstyd mi, że rozważam nad daniem jej drugiej szansy.

#oscyloskop #elektronika
Poza tym w momencie w-----------a się triggera przy 5us powinien iść młotek na to xD
@slavoy: Bez przesady, kto nie ma komputera (albo telefonu bo jest też soft na Androida). Na biurku zwykły oscyloskop na pewno będzie wygodniejszy, ale w terenie takie niewielkie, przenośne cuś zasilane z zewnętrznego urządzenia za cenę 20% taniego oscyloskopu to może być naprawdę fajna sprawa.
w terenie to se kupisz hanteka skopometr albo inne dziwadło, wiem że nie te pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ja bym to własnie widział na biurku. podpięte przez izolator usb i możliwość grzebania w przetwornicach
@sredni_szu:
@MOSS-FETT: zabawka. Wystarczy spojrzeć na parametry USB2, 48Ms/s i pasmo 20MHz gdy używasz jednego kanału, więc masz około 2 próbek na okres przebiegu. Jak włączysz drugi kanał, to zjeżdżasz o połowę. Czas martwy między akwizycjami nie jest chyba podawany, więc pewnie nie ma się czym chwalić. Interfejs tradycyjnie jak u Hanteka wygląda jak z lat 90.
@syn_admina
wiem że smieszne ale nawet sonda różnicowa izolowana za 1500pln w praktyce tylko do czegoś takiego się tylko nadaje, zresztą bardzo nie ma potrzeby więcej dla ludków jak ja