Wpis z mikrobloga

Mirki, od jakiegoś czasu robię na siłce trening fbw i nie widzę abym więcej podnosił niż na początku. Ba! W technikum więcej na płaskiej wyciskałem niż teraz. Od 3 tygodni 2-3 razy/tydzień chodzę i brak postępów ciężarowych. Czasami zamiast na silke iść to gram godzinę w jakiś sport (badminton/tenis stołowy).

Generalnie na początku rozchodziło się o ćwiczenia aby schudnąć - co działa, bo trzymam michę, ale ambicje większe, chciałbym więcej wyciskać, więcej podnosić itp... A jak pomyślę, że za gówniaka byłem silniejszy to trochę mi głupio i chciałbym poprawić siłę.

Myślałem o treningu typowo siłowym, bo w sumie ciało już przystosowałem do wysiłku. Myślicie, że to dobry pomysł i faktycznie będą jakieś postępy?

Pytanie jeszcze o dietę. Jestem chłopem 183cm, 98kg wagi, 27 lat. Wyznaczyłem sobie 2k kalorii, wydaje mi się, ze to za mało, ale co jakiś czas zjem coś niezdrowego, więc chyba to się jakoś wyrównuje. To kwestia tego, że kalkulatory różnie mi liczyły... Rozkład makro: 35/25/40 (W, T, B). Dobrze to ułożyłem wg Was?

#mirkokoksy #dieta
Pobierz kurazjajami - Mirki, od jakiegoś czasu robię na siłce trening fbw i nie widzę abym wi...
źródło: comment_16438167185iN3zNzQr7QcwKI7eBKEHk.jpg
  • 8
@iMarek22: tutaj: https://docs.google.com/document/d/1uwfwRqmUgseZvSJoUhNbLi77nN4kf3yEpHWatFTVmQE/edit

W sumie racja, nie chodziło mi tam o typowy trening siłowy, a treningi gdzie na każdy tren robi się jedną/dwie partie. np. pon: bicek, klata, sroda: tricek, plecy itd...

czasami sie czuje jakby mi brakowało siły do wyciskania. jakby miesnie sie nie zregenerowaly.

edit: myślałem o kreatynie, ale nie wiem czy warto na tym etapie ją brać.
@kurazjajami: Jak jesz 2k kcal dziennie nie zaspokajając nawet zgaduje swojego brm to się nie dziwie ze energii nie masz xD, jak już to PPL idź a nie jakieś brosplity, kreatynę warto brać cały czas