Wpis z mikrobloga

476 + 1 = 477

Tytuł: Czas pogardy
Autor: Andrzej Sapkowski
Gatunek: fantastyka, fantasy, science fiction
Ocena: ★★★★★★★
ISBN: 9788375780666
Wydawnictwo: superNOWA
Liczba stron: 368
Po według mnie bardzo dobrej pierwszej części sagi oraz równie dobrych 2 tomach opowiadań czas na nieco gorszą jak dla mnie pozycję ze świata Wiedźmina. Sama książka osobno nie jest zła, ale oczekuję trochę więcej wiedźmina w Wiedźminie. Dostajemy masę polityki dużo wątków z Ciri, Yennefer oraz sporą ilość bohaterów pobocznych. Całość daje w sumie dobrą historię, w której dla mnie przynajmniej miejscami czegoś brakuje. Może dlatego, że akurat w tej części Cirilla nie przypadłą mi do gustu? Do tempa akcji nie można się w żaden sposób przyczepić, do wcześniej wspominanych bohaterów również, z racji tego, że nie wydają się oni płascy. Średnio przypadły mi ostatnie dwa rozdziały z motywem na pustyni oraz Szczurami, ale to pewnie przez pryzmat, że jakiś czas temu czytałem Achaję i miałem nieświeże flashbacki z przeszłości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Podsumowując książkę czytało się na tyle przyjemnie, że nie wstając z kanapy sięgnąłem do biblioteczki i zabrałem się od razu za czytanie Chrztu Ognia. Na razie Wiedźmin daje mi to czego oczekiwałem łatwą i przyjemną lekturę w przerwie między dziełami Tolkiena czy Brandona Sandersona. Daję mocne 7/10 pod względem oczekiwania vs rzeczywistość.

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

#bookmeter #wiedzmin #sapkowski #fantastyka #fantastykabookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
Yanush3564 - 476 + 1 = 477

Tytuł: Czas pogardy
Autor: Andrzej Sapkowski
Gatunek: fan...

źródło: comment_1643633507yuol3986sqMJxVDI7rqmBp.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach