Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace

Jakie mireczki polecacie najlepsze w waszej opinii chłodzenie do PC ? Zależy mi na i wydajności i kulturze pracy. Cena nie gra roli raczej ale chcę pozostać przy chłodzeniu powietrzem.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Cena nie gra roli raczej ale chcę pozostać przy chłodzeniu powietrzem.

@cl_master: mam u siebie be quiet! Dark Rock Pro 4, wydajność jak Noctua i nie jest brzydkie

do tego pasta Thermal Grizzly Kryonaut Extreme (ta wersja 90zł za 2
  • Odpowiedz
@cl_master: to bardzo podobna półka, Liana wziąłem tylko ze względu na dodatkowe chłodzenie GPU (bok piwnicy mesh, można pod gpu zainstalować dodatkowy wentylator dmuchający pod kartę zimne powietrze)

Podobnie topowe jak chodzi o chłodzenie jest Phanteks P500A, czy Fractal Torrent. Różnice do stopnia/dwóch, tego nawet nie zauważysz
  • Odpowiedz
@cl_master: Jak ma być wydajnie i dobra kultura (chłodzenie może zasłaniać ram i masz gdzieś RGB) to najlepiej D15 albo D15 chromax. Masz 6 lat gwarancji i za darmo zapinki pod nowe sockety ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak ma być widać RGB to zostaje Scythe Fuma 2 i Noctua D15s, które nie zasłaniają slotów RAM

Jak chcesz mieć utrudniony montaż względem Noctua i Scythe to DR4
  • Odpowiedz
  • 2
@cl_master bez sensu jest wydawać jakieś kosmiczne pieniądze kiedy taki fortis 5 zapewnia 98% tej wydajności i ciszę za znacznie niższa cenę.
Podobnie fera 5.
  • Odpowiedz