Wpis z mikrobloga

Mirki,

Dostałem wycenę na #fotowoltaika wstępnie podpisałem umowę i sam nie wiem co dalej.

Instalacja 10kW, FoxEss T10 + Riseny 400w
Wyczytałem gdzieś ostatnio że te falowniki nie mają zabezpieczenia na łuk elektryczny i trochę mnie to zmartwiło.
Dostałem możliwość zmiany falownika na Sofara którego firma instalowała właśnie wcześniej przez kilka lat. Plus FoxEss-a jest taki że startuje przy mniejszym napięciu więc wcześniej się włączy i później wyłączy zatem trochę więcej naprodukuje, ale martwi mnie brak tego zabezpieczenia na łuk i nie wiem który ostatecznie falownik wybrać. Co uważacie?
  • 10
  • Odpowiedz
@testerwykop: Z tego co mówił mi przedstawiciel to w tym kwartale mają wyjść modele które będą dostępne z tym zabezpieczeniem na łuk.

W takim razie jeśli nie patrzeć na napięcie startowe w Foxie i na brak zabezpieczenia to który falownik wybrać? ;D
  • Odpowiedz
@Shav_Arth: Sofar bardziej przetestowany i dostaniesz rabat pare stówek. FoxEss T10 G3 nowoczesny i dużo lepiej zabezpieczony (SPD II i AFCI)... - ciężki wybór. Natomiast FoxEss T10 G3 (nowa seria) i jest już u mnie dostępny wiec nie wiem co to za firmę masz ale ... może ja im sprzedam? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz