Wpis z mikrobloga

Jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć dlaczego w ulubionym sklepie Polaków obsługa #!$%@? palety na środek i one tam sobie stoją może i tydzień, blokując przejście, dostęp do produktów za paletą i ich cen?
  • 7
@SGTIHALIT: @hosenhosen: Dobra ale w biedronce koło mnie zrobili niedawno remont, powiększyli ją, jest więcej miejsca a palety jak stały tak stoją.

Też bym chętnie chodził do innych sklepów ale do biedronki mogę sobie pójść z buta na większe zakupy. Inne sklepy mam w odległości 1,5-3km.
@r4do5: nie ważne ile jest miejsca, jak dasz więcej palet to zawsze wystawisz więcej towaru w jednym momencie co przekłada się na większy zysk i mogą sobie pozwolić na niższe marże, pomijając lekki dyskomfort przy zakupach, klient wychodzi na tym bardzo dobrze
@r4do5: może oszczędzają tak na powierzchni magazynowej, albo nie chce im się rozwozić produktów a miejsca na półkach jest mało więc żeby się wąskimi korytarzami nie przeciskać z paleciakiem to zostawiają obok miejsca rozładunku. Wydaje mi się, że to jakieś odgórne ustalenia bo gdzie w biedronce nie jestem to wygląda tak samo, dlatego bywam tylko jak nie mam innej opcji. Szczególnie, że ceny, jakość, kolejki czy samo robienie zakupów dużo wygodniejsze