Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +66
Kocham życie singla! Chcę ekran projekcyjny, to go sobie maluję na ścianie! Żadnych kłótni o niszczenie salonu. A w szafce czekają już chipsy i batony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Runaway28 +22
#przegryw chuop na kolację zrobił sobie steka z pieczonymi ziemniakami i brokułami na parze( ͡° ͜ʖ ͡°)
Hej, czy w obecnych czasach warto jest brać telefon z android one?
W tej chwili posiadam Mi A2 Lite i byłem dość zadowolony z niego.
Myślałem nad Nokia X10 6gb ram jeśli chodzi o smartfon z android one (cena około 1300), lub jeśli telefon bez android one mysłałem o Moto G30 6gb (juz za 800 zł).
Ewentualnie jaki telefon byście polecili do 1000 max 1300 zł (wolałbym wydać mniej... ;-) ). Najlepiej conajmniej 6gb ram, jak bedzie 8 też bedzie oki :)
@golden87: Nie, program jest martwy, producenci nie wywiązują się z obietnic. Nie bierz nic od Nokii, bo oni już własnych telefonów nie projektują.
W tej cenie sensowny powinien być Realme GT Master Edition.
- wolniejsze ładowanie
- brak wyższego odświeżania (ale zmienili na oleda)
- przycięcie do 4/64 zamiast 6/128 jak w poprzedniku
Moto G41 już lepiej się prezentuje - nowa, można kupić za 1099 zł na stronie Motoroli. Ja bym nie brał ani G30 ani G31. Mnie by nie przeszkadzał MTK w G41.
@golden87: Ja bym nie brał, SoC ze starymi rdzeniami, wyprodukowany w starym procesie technologicznym, ekran 720p, pamięć eMMC zamiast UFS.
@golden87: Bezkonkurencyjne nie są, ale konkurencja jest moim zdaniem słaba. W zasadzie jedyną sensowną konkurencję stanowi Xiaomi, ale przez to co ostatnio ludzie donoszą o MIUI to ciężko mi je polecić. Może jakbym poużywał to miałbym inne zdanie.
- źle działający wirtualny czujnik zbliżeniowy
- reklamy na ekranie blokady powodowane przez karuzelę tapet
- kwadratowe (?) dymki Messengera
- systemowe gesty nie działające w launcherach innych niż domyślny
Zresztą z tego co widziałem w innych wpisach to chyba obaj skończyliśmy na jednym wózku czyli u Samsunga (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Xiaomi wziąłem z ciekawości z Allegro Pay dzięki czemu nie zamroziłem swojej gotówki. Poszedł na zwrot. Zwrócone pieniądze wrócą na Allegro Pay i git. (✌
@golden87: Problem jest taki, że telefonów z czystym Androidem już w zasadzie nie ma, a tych godnych polecenia jest jeszcze mniej. Nokia się stoczyła, Pixeli nie ma w Polsce, zostają Motorole, które pod względem sprzętowym mają za dużo kompromisów. No i w większości są ogromne ale