Wpis z mikrobloga

@z1x2c3: Właśnie mi się to nie podoba, jak chciałem kupywać 10100f za 300 zł to każdy mówił że to drewno i mam kupić AMD(Nieważne jaki ( ͡° ͜ʖ ͡°)), nikt nie brał tego badziewia. Teraz wszystkim odwala i 12100 kosztuje 700 zł xD. O MOBO już nawet nie pisze.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@z1x2c3:

Sam miałem takiego typu komputer kupiony w 2009 roku, gdzie do procesora za 270zł (Pentium Dual Core E5200) dorzuciłem grafikę za 800 zł (GeForce GTS 250) i działało to znakomicie, ponieważ E5200 (domyślnie 2.5GHz) bez problemu kręcił się do 3.2GHz na standardowym chłodzeniu i do 3.8GHz po wymianie na lepsze. W zasadzie to od razu po wyjęciu z pudełka można mu było ustawić 3Ghz i mieć darmowe 20% wydajności.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@majk3l: Wg Niemca płyta musi mieć external clock generator żeby to działało, a taki bajer mają tylko topowe płyty po 3k PLN. Wiem, że każdemu już się marzy taka opcja dostępna na płycie B660 najlepiej DDR4 za 299 PLN + cashback xD
  • Odpowiedz
@z1x2c3: Pewnie nic bo skoro nie interesowali się benchmarkami przed zakupem to nie będą się nimi interesować i po zakupie. Co oczywiście nie zmienia faktu, że sami się wyruchali. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz