Wpis z mikrobloga

Ha-tfu na wasze kasy samoobsługowe, wyjmij produkt, włóż produkt, wyjmij produkt, włóż produkt, i tak 10 razy zanim pracownik cię uwolni z tej niekończącej się pętli. Do tego paragony drukowane na papierze toaletowym, których nie sposób zeskanować na skanerze. Łatwiej się wydostać z escape roomu niż przejść przez tę bramkę. Nigdy więcej.
#lidl
Pobierz Bromatologia - Ha-tfu na wasze kasy samoobsługowe, wyjmij produkt, włóż produkt, wyjm...
źródło: comment_1642263029ONXFEwnxqcqKFRomYbmjW3.jpg
  • 37
@nie_swiruj: Co ty mi tu typie wyskakujesz teraz z fabrykami. Już ci tłumaczyłem. Ja się sam nie będę w sklepie przy kasie obsługiwał, zakumałeś już? Co mnie fabryka obchodzi.

profesjonalnej praczce

No są pralnie, korzystam regularnie za pare €.

trollujesz

Nie. Po prostu staram się przetłumaczyć jak dziecku, że w sklepie zapłaciłeś za obsługę. Zgadnij dlaczego w mojej okolicy w DE mimo ze mam Lidla, netto, Aldi, reala, edekę i rewe
@nie_swiruj: heh dobry typ z tego Niemca co lubi w kolejce stać bo go stać! Dawno nic tak absurdalnego nie czytałem, a ja się za każdym razem dziwię co za debile stoją w kolejce do kasy jak samoobsługowych jest 5 wolnych. Teraz wszystko jasne kto tam lubi stać. Mam jeszcze teorie że to ci co lewą kasę w gotówce dostają no i gdzieś to trzeba wydać , stąd zwykła kasa.
@Bromatologia: Raz kasa nie wydrukowała mi paragonu bo skończył się papier. Pani obsługująca nie chciała mnie wypuścić bo twierdziła, ze nie może zweryfikować czy zapłaciłam za zakupy…
@palladni: Co wy podcieracie sobie D… rewolucją przemysłową XD ja tylko chce zostać obsłużony a nie sam się obsługiwać. Gdzie tu rewolucja przemyslowa ja się pytam? Wolisz żarcie z automatu czy te prosto od kucharza przyniesione przez kelnera w restauracji? Domyślam się ze to pierwsze, w końcu zaoszczędzisz czas a i rewolucja się będzie działa XD
A ja jak dziecku staram się wytłumaczyć, że j***e mnie obsługa w sklepie skoro mogę o wiele szybciej wyjść korzystając z kasy samoobsługowej. Rozumiem, że niektórych to przerasta i potrzebuje pomocy wykwalifikowanego pracownika. Nie ma się czego wstydzić.

@nie_swiruj: Mnie jedyne co przeraża że aktualnie macie produkty droższe niż w DE (gdzie zarabia się o wiele więcej) i jeszcze ze wzwodem lecicie do kas samoobsługowych zamiast zawołać kierownika sklepu i wymusić
@palladni: Za to ty nic nie zrozumiałeś jak widać:) a miejcie sobie te kasy samoobsługowe w Polszy. Za 10 lat jak przyjadę to w sklepie będą pracować tylko wykladacze towaru za minimalną, całe załogi będą zwolnione i pójdą czekać pod pośredniakiem. Bo wam się nie chciało poczekać w kolejce by dać im prace:) bez odbioru.
@Bromatologia: Paragon trzeba przytrzymać w miejscu i lekko poruszać jak nie zatrybi. Ale ja i tak próbuje 3-5 sekund i przechodzę przez barierkę lekko na nią napierając. Kasjerzy trochę dziwnie się patrzą jak wyje alarm ale macham im paragonem i wychodzę.
@palladni: Samooblusgowe maja ten problem ze sa czasem znacznie wolniejsze.
Przykladowo kupujac alko, fajki czy jakies ultra lekkie rzeczy typu gabka, ew pieczywo.
Ostatnio widzac kolejke zrobilem wieksze zakupy. Wrzucilem wszystko na kase i czekam na potwierdzenie alko. Po 10 minutach spakowalem to w #!$%@? i poszedlem do normalnej kasy, bo nie doczekalbym sie obslugi, bo "nie ma czasu"
@NexciaK prawda, dlatego idzie sie do nich z konkretnymi produktami i w konkretnych sytuacjach. Jak widze 5 osob do 1 kasy, a samoobslugowe wolne to lece do nich. Ale jak mam koszyk pełen przypraw, to poczekam w kolejce :)
W ogóle to jeżeli chodzi o wagę lidla, to wydaje mi się że pracownik oddelegowany na kasy samoobsługowe sam ustawia tolerancję błędu.
Jest taki młody w "moim" Lidlu i zawsze tylko jak on czuwa to co chwilę jest błąd wag. Zauważyłam że #!$%@? ustawił margines błędu wagi na 1g xDD
Chyba tylko po to żeby biegać po klientach i wyglądać na zapracowanego