Aktywne Wpisy
MrMas +64
Zakazać trzymania psów powyżej 5 kg w blokach mieszkalnych i myślę że większość problemów z psiarzami i sfrustrowanymi psami się rozwiąże
A taki mały szczur to poleci jak się go kopnie więc problemu nie ma
Tak btw to uważam że trzymanie dużego psa w kawalerce to znęcanie się w pewnym stopniu
#psiarze
A taki mały szczur to poleci jak się go kopnie więc problemu nie ma
Tak btw to uważam że trzymanie dużego psa w kawalerce to znęcanie się w pewnym stopniu
#psiarze
mirekpngtif +8
Jakie macie jedno najlepsze wspomnienie z dzieciństwa? Nie musi to być wspomnienie z jednego miejsca i czasu, ale też ciąg wspomnień jak np. "chodzenie z dziadkiem co niedziele na lody".
U mnie to było granie w piłkę na podwórku. Mieliśmy zgraną paczkę i fajne małe klepisko. Jak część grupy zaczęła dojrzewać to wszystko się posypało i kiedyś nastąpił ten "ostatni raz" wejścia na zaoraną "murawę", którego już i tak nie pamiętam.
#
U mnie to było granie w piłkę na podwórku. Mieliśmy zgraną paczkę i fajne małe klepisko. Jak część grupy zaczęła dojrzewać to wszystko się posypało i kiedyś nastąpił ten "ostatni raz" wejścia na zaoraną "murawę", którego już i tak nie pamiętam.
#
Przez poprzednie afery właśnie pojawiła się opcja 2FA i jak się okazuje to nie stanowi wielkiego problemu w przejęciu konta, nie tylko wykopowego.
Po aferze mejlowej rządzących, poczta WP wprowadziła do swojego logowania właśnie opcję U2F. Zdecydowanie trudniej byłoby przejąć czyjeś konto z takim włączonym zabezpieczeniem - nawet jak właściciel porzucił konto czy zapomniał danych do logowania.
#wykop #cyberbezpieczenstwo #kluczu2f #przemyslenia #internet #bezpieczenstwo
Komentarz usunięty przez autora
@WuDwaKa: wez zejdz na ziemie
@Infinitezymala: kolejny swietny pomysl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@WuDwaKa: Nikt rozsądny nie zakłada ważnych dla niego kont mailowych na takim portalu jak WP.
@WuDwaKa: Na pewno xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kowalkowskij: Wraz z włączaniem tej opcji generujesz awaryjny kod do zalogowania. Tak samo jak przy 2FA dostajesz awaryjny kod jak stracisz dostęp do uwierzytelniającej aplikacji na telefonie.