Aktywne Wpisy
JessePinkman38 +57
Minieri +149
Dzisiaj mój osobisty rekord na stacji bo aż 4 osoby prosiły o alkohol na krechę. W środku tygodnia, na stacji paliw a nie w osiedlowym u pani Krysi. Były propozycje zostawienia dowodu czy nawet telefonu "pod zastaw". Najgorsze że jak powiem "nie, nie mogę nic dać nawet jakbym chciał" (a nie chcę) to im nie wystarcza. Muszę się kurła tłumaczyć jakbym był winny że na Halne Mocne nie mają, ehh #alkoholizm
#ukraina #rosja
@MilionoweMultikonto: Donbas nie daje kontroli nad niczym.
@MilionoweMultikonto: xD Niby jak?
@Zuben: tylko niestety w polityce tak czasem jest, że mogą być sami przegrani. Wojna w Donbasie nie jest wciąż rozstrzygnięta, a Putin raczej nie lubi być stawiany jako przegrany.
@pilot1123: Nawet aneksja całego Donbasu do Rosji jest całkowitą klęską Putina przy dalszym Ukraińskim zwrocie na zachód.
Jest jeszcze opcja że Putinowi opłaca się wizja zaizolowanej, wycieńczonej wojenką Rosji w której jego władza będzie silniejsza (ale to takie moje sci fi)
@pilot1123: Teraz tak może długofalowo zminimalizować straty jedynie. Ale w 2014 zbrojne przywrócenie Janukowycza było realne i dało je się zrealizować przy podobny kosztach co wojna w Donbasie, kraj był wtedy bezbronny.
@MilionoweMultikonto: Ten plan to chyba w głowach Rosyjskich fantastów internetowych istnieje xD Realia to zdewastowane dwa miasta i teren gdzie jest trochę węgla.
@pilot1123: Tak wygląda xD
@Zuben: Putin sra na to, Europa też. Ukraina jest w trakcie rozbiorów. Ruscy biorą najlepszą ziemię nad morzem, a Europa tanią siłę roboczą. To co zostanie będzie tyle warte co Białoruś - czarna dziura na mapie europy.
@MilionoweMultikonto: na razie to wzięli tylko Krym, w który ładują kupę kasy i zysków (poza militarnymi) raczej z niego nie będzie.
@Zuben: i czarnoziemy do głębokości 6 metrów, zbliżenie sie do półwyspu bałkańskiego.
To nie Rosja miala wygrać ale ruscy oligarchowie...
Co Ty byś zrobił na miejscu Putina?
@pilot1123: Bo nie będzie polityka gospodarcza Putina to żart i jedyne co gwarantuje to stagnacja oczywiście nadal lepsza od kołchozów i sterowanej centralnego gospodarki ZSRR ale nadal jest okropna i dusi potencjał Rosji.
@MilionoweMultikonto: na razie tę ziemię uprawiają chińczycy, tam bym się rozglądał poszukując prawdziwych beneficjentów tego konfliktu( ͡° ͜ʖ ͡°)