Cześć Mircy w #belgia :) Jestem od kilku dni w Limburgii i liczę na to że znajdę tutaj dobrą duszę, która pomoże mi rozjaśnić kilka kwestii. Pracuje na a1 jako pracownik delegowany i czy w takim układzie chcąc iść zgłosić swoją obecność tu nie zrobię typowego faux pas? Jak mogę się zabrać za legalizację swojego pobytu? Liczę, że a1 to chwilowa alternatywa prawdę mówiąc. Może ktoś się orientuje z was? Czy warto wgl próbować się tu osiedlić? Na a1 wypłata za etat wychodzi mi ok. 2.5k. Z góry dzięki za odpowiedź
@PatusnyPL: odpisze, choć nie siedzę w temacie, ale nie chce Cie zostawiać bez reakcji- napisz na grupie Polacy w Belgii, widziałem kilka postów o podobnej treści, ludzie tam powinni być bardziej obeznani
@PatusnyPL: Jak na a1 wychodzi Ci 2.5k to ktoś bierze za Ciebie drugie tyle, naprawdę. Nie daj się orać i szukaj innej roboty na grupach fb. Na a1 spokojnie wyłapiesz 30e/h
@PatusnyPL: z tego co wiem, na a1 jeśli zgłosisz swoją "bytność" w belgii, nałożą na Ciebie podatki, wiec bedziesz musial płacic polskie i belgijskie podatki, składki itp... ale mogę się mylić, wiem że a1 jest atrakcyjne finansowo, ale nie masz zadnych przywilejów w belgii, a nawet chyba nie mozesz na siebie wynająć mieszkania, tak wiec cos za cos, no i tak jak kolega mówi, jak zarabiasz 2.5k e na a1 to
Dzięki za odpowiedź. Wolę zalegalizować tutaj pobyt między innymi dlatego by nie być walonym na hajs i nie tulac się po jakichś dziwnych mieszkaniach. Sytuacja była trudna przez ostatni tydzień, dziś jadę oglądać pokój, później legalizuje pobyt, mam opcje na 18e na kontrakcie. Coś więcej będę wiedział w następnym tygodniu. Ale mimo wszystko dzięki za odpowiedź
Jestem od kilku dni w Limburgii i liczę na to że znajdę tutaj dobrą duszę, która pomoże mi rozjaśnić kilka kwestii. Pracuje na a1 jako pracownik delegowany i czy w takim układzie chcąc iść zgłosić swoją obecność tu nie zrobię typowego faux pas? Jak mogę się zabrać za legalizację swojego pobytu? Liczę, że a1 to chwilowa alternatywa prawdę mówiąc. Może ktoś się orientuje z was? Czy warto wgl próbować się tu osiedlić? Na a1 wypłata za etat wychodzi mi ok. 2.5k.
Z góry dzięki za odpowiedź