Wymieniał ktoś ps5 z powodu piszczących cewek? Przydarza się to ludziom w różnym stopniu ale mi trafił się wyjątkowo głośny egzemplarz. Słychać brzęczenie jak z maszynki do włosów, na tyle słyszalne że minimalizując grę słyszę jak przestaje buczeć. Czy jeśli kupiłem ps5 w Polsce a mieszkam w Austrii mogę ją tu oddać do Sony? #playstation #playstation5 #ps5 #sony
@mprzemo Zaczęła buczeć dopiero po dwóch miesiącach ( ͡°͜ʖ͡°) Nic nie zrobią skoro z kilku metrów słuchać że wydaje dźwięk którego nie powinna a po zminimalizowaniu gry momentalnie znika? https://files.fm/f/wrjt2kxkx
@Martfypiksl: a no to jak po dwóch miesiącach zaczęła brzęczeć to wysyłaj najlepiej na reklamację do sklepu. Chociaż moja tak samo brzęczy od nowości a miałem już 3 i każda tak samo.
@Martfypiksl: Ja kupiłem PS5 i denerwowało mnie brzęczenie więc zwróciłem w ramach 14 dni bo przy okazji pojawił się fajniejszy zestaw (tańszy, z mniejszą ilością akcesoriów) i jak kupiłem nową to oczywiście cewki tak samo brzęczą albo gorzej tylko, że chyba dodatkowo trafiłem na głośniejszy wentylator ¯\_(ツ)_/¯ (co w sumie nie jest takie złe w tym przypadku bo zagłusza chociaż trochę, minimalnie te cewki XD).
@mprzemo @yeradd Też jest to tak dobrze słyszalne, coś jak z linku co wysłałem? Znajomy też ma ps5 i też mu brzęczy ale dużo ciszej jak moja, może trafił na ten mityczny egzemplarz. Poczekam trochę może zacznie brzęczeć "lepiej", ciekaw też jestem jak w Austrii wygląda serwis z strony Sony i czy może się w jakimś stopniu różnic od tego w Polsce.
@Martfypiksl: To był właśnie taki dźwięk tylko mam wrażenie, że u mnie był bardziej dokuczliwy (ale pewnie po prostu aż tak dobrze nie zbiera Ci mikrofon). Tak jak mówię, teraz u mnie częstotliwość dźwięku jest trochę inna. Pamiętaj też, że te brzęczenie zależy w dużej mierze od gry w jaką grasz. Pewnie wiesz już, że w grach z PS4 raczej w ogóle nie brzęczą. A odpal sobie takiego Genshin Impact
@yeradd: Mam PS5 (wersja po rewizji) od października i nic mi nie buczy. Ba, jestem właśnie z tych przewrażliwionych na dźwięki osób, tyle się o tych cewkach naczytałem, że nasłuchiwałem konsolę z bliska (jak porąbany ucho przykładałem nawet xD) co by w razie czego zwrócić w ciągu 14 dni. Oczywiście sprawdzałem na wymagających tytułach w wersji na PS5. Jedyne co u mnie słychać to wiatrak albo napęd. Znajomi również nie
@sirbeherit: I właśnie przy całych moim nerwach, analizach dot. tej kwestii potem pojawią się tacy ludzie jak Ty ( ͡º͜ʖ͡º)
A ci co pisali, że po 4 - 5 razy wymieniali konsolę i każda miała wadę? Ankiety robione na zagranicznych portalach gdzie ~ 70 procent ludzi zaznaczyło opcję, że mają problem z cewkami? Cały zasypany tym Internet? No sorry, fajnie że Ty i twój
@Martfypiksl @sirbeherit @yeradd to ja się też pochwalę, że trafiłem egzemplarz z cichymi cewkami ( ͡°͜ʖ͡°) Też wersja po rewizji jak Mirek wyżej. Jak na razie to konsola cicho chodzi, powiedziałbym, że mój telewizor bardziej słychać przy wyłączonym dźwięku xD jedynie napęd słychać przy grach z płyty, ale to momentami oraz wentylator zaczyna buczeć przez 15-30 sekund na 2h gry.
@Martfypiksl: miałem PS5 i buczała jak golarka, totalna masakra. Przy grach 60fps nie dalo sie skupić na rozrywce siedząc 1.5 metra od konsoli. W Jedi Fallen Order były takie momenty, ze cewki wręcz piszczały. Oddałem PS5 i moze życie stało sie lepsze i mniej nerwowe.
#powodz #polska #beka #heheszki Wyobrazcie sobie, ze w tym chlewie obsranym gownie. Straz ma jeszcze takie wozy xD. Brakuje jeszcze koni a z tyłu sprzęt strazacki
#playstation #playstation5 #ps5 #sony
https://files.fm/f/wrjt2kxkx
Ale po jakichś 60 godzinach
@yeradd
Też jest to tak dobrze słyszalne, coś jak z linku co wysłałem? Znajomy też ma ps5 i też mu brzęczy ale dużo ciszej jak moja, może trafił na ten mityczny egzemplarz. Poczekam trochę może zacznie brzęczeć "lepiej", ciekaw też jestem jak w Austrii wygląda serwis z strony Sony i czy może się w jakimś stopniu różnic od tego w Polsce.
A ci co pisali, że po 4 - 5 razy wymieniali konsolę i każda miała wadę? Ankiety robione na zagranicznych portalach gdzie ~ 70 procent ludzi zaznaczyło opcję, że mają problem z cewkami? Cały zasypany tym Internet? No sorry, fajnie że Ty i twój
Też wersja po rewizji jak Mirek wyżej. Jak na razie to konsola cicho chodzi, powiedziałbym, że mój telewizor bardziej słychać przy wyłączonym dźwięku xD jedynie napęd słychać przy grach z płyty, ale to momentami oraz wentylator zaczyna buczeć przez 15-30 sekund na 2h gry.
Ja tam mam
Te moje obwieści o zwróconych konsolach to były b chassis innych już wtedy nie było bo kupowałem konsolę w październiku.
@mprzemo
@SprawiedliwyxWykopek