Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Zawsze zaznaczałem w przesyłce olx możliwość wysyłki paczkomatem i pocztą. Tym razem ktoś wybrał pocztę. Miałem wydrukowane potwierdzenie nadania ale na poczcie stwierdziła, że mi tego nie wypełni, ani nie dają żadnego kwitka, bo nie trzeba. Wspomniałem wcześniej, że to przesyłka z olx. Na tym potwierdzeniu nadania niby jest napisane "podpis kierowcy", a to było w oddziale, ale nadal pisze w aplikacji, że etykieta jest gotowa i żebym wysłał paczkę, zamiast "paczka wysłana". Zeskanowała kod jak trzeba. Ma ktoś doświadczenie z tym? Po jakim czasie zmieniają status przesyłki? Kiedy mam napisać do olx jeśli tego nie zmienią?
#olx #pocztapolska
Borealny - Zawsze zaznaczałem w przesyłce olx możliwość wysyłki paczkomatem i pocztą....

źródło: comment_1641579790m6kpYvmiEoYCGigKcZAJxZ.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@jalop: wysłałem na poczcie ale nie dali żadnego kwitka. Status paczki w aplikacji to nadal "wyślij". Kiedy się to zmieni?
  • Odpowiedz
  • 0
@jalop: hymm, no właśnie tego staram się dowiedzieć. Kiedy zaalarmować olx, że baba z poczty mnie oszukała. Niby zczytało kod, więc po jakimś czasie powinno załapać w systemie. Pytanie tylko kiedy.
  • Odpowiedz
@Borealny: wydrukowaną, wypełnioną tzw. książkę nadawczą podbijali, jak przesyłki były bezpośrednio pocztowe, można były wydrukować z e-nadawca. Nie wiem co to za przesyłka, warto sprawdzić regulamin, powinno być podane co z potwierdzeniem nadania.
  • Odpowiedz
@Borealny: Bez spiny, ja przez jakiegoś pośrednika wysyłalem i też nie dostałem druczku do potwierdzenia. Teraz drukuje etykietę podwójnie i mi Pani zawsze podbija. Jakby cos sie stało to zgłosisz do olx.

Statusy sa na olx często aktualizowane z opóźnieniem.
  • Odpowiedz