Wpis z mikrobloga

Witam.

Zrobiłem ostatnio prawko C, C+E, i tak się zastanwiam na co zwracać uwagę na rozmowach o pracę ?
Jako, ze ekspertów tutaj nie brakuje, może ktoś się podzieli swoim doświadczeniem.

Oferty ku jakim się sklaniam to EU zachodnia/południowa, ewentualnie jedna na grecje/turcje.

Ciekawy też jestem na jakich warunkach przyjęło się zatrudniać kierowców?
Obstawiam, ze na takich jakie sobie wynegocjujecie.
Ale wyjsciowa to pewnie najniższą + diety ? Jak to jest z zarobkami z waszego punktu widzenia?

Zapraszam do hejtowania : >

PS: do 3,5t sie z 300 tys km po EU zrobilo jakieś tam doświadczenie jest, chociaż nie wiem jak sie to przełoży na "duże".

#zycietruckera
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@raptus_wloczega: Mogę Ci napisać jak to wyglądało u mnie z perspektywy startu w tej branży ale u zagranicznych pracodawców. Na początku nie zwracasz na nic uwagi, cieszysz się po prostu że ktoś Ci dał zestaw za kilkaset tysięcy euro ( ͡° ͜ʖ ͡°) oczywiście przy przyjmowaniu do pracy wpisujesz do CV że już jeździłeś sporo wcześniej, że już nie jesteś taki pierwszy lepszy swiezak.
A warunki?
  • Odpowiedz
Przewertowałem pare stron z ofertami pracy do 50km od miejsca zamieszkania, troche tego jest. Jutro będę dzwonił po dziadostwie zobaczymy co powiedzą i czy będą chętni do rozmowy przez telefon czy tylko spotkania.
Z jednej strony dobrze by było zobaczyć z kim i jakim zestawem ma się doczynienia naocznie..
Jestem jeszcze ciekawy jaki system pracy preferujecie? Bo czesto przewija sie 5 dni w trasie i 45 w domu. Czy powyzej tego pracodawca
  • Odpowiedz
@raptus_wloczega: Jeżeli pracujesz w międzynarodówce w dzikich systemach ponad 3/1 to pracodawca ma zapewnić 45 na bazie, za granicą, w hotelu pracowniczym. A jak nie to robisz 2 skrócone pauzy 24 i wracasz do Polski odrobić 21/21/45h. Ale jak dla świeżaka to lepiej szukaj systemu 5 dni pracy 2 dni wolne albo 2/1 czy 2/2 Potem człowiek się robi mocno zmęczony pracą. Zostaw takie wygody dla ukraińców
  • Odpowiedz
@raptus_wloczega: To co kolega wyżej napisał, plus najlepiej pytaj o stałe linie. Jeżeli firma jest od kilku lat na rynku, a nadal nie ma obcykanych stałych klientów i wożą tylko randomowe śmieci z giełdy, to szkoda na nich twojego czasu.
  • Odpowiedz
@lucor: właśnie się taka trafiła, stałe linie PL-ESP-PL niby bez przerzutów, system pracy 10/4, 3,6k brutto + 60euro/dzien, pierwszy wyjazd w podwójnej. Flota Scania, dali mi wsiąść, przejechalismy sie po placu, zrobilismy podpinanie i odpinanie naczepy. Jadę wlasnie na jeszcze jedną rozmowe i pewnie podejme decyzje. Nie ukrywam, ze juz bym wyruszył na pierwszą misje rozpoznawczą.
  • Odpowiedz