Aktywne Wpisy
limitless93 +106
Twoja dziewczyna wymienia pikantne wiadomości z żonatym typem z pracy.
Kończysz związek.
Informujesz żonę tego gościa co się odwala czy nie?
#kiciochpyta #zwiazki #rozowepaski
Kończysz związek.
Informujesz żonę tego gościa co się odwala czy nie?
#kiciochpyta #zwiazki #rozowepaski
Kauabang +54
#samocchody #motoryzacja
Czy tylko mnie denerwują osoby, które w korku muszą zostawić sobie kilometr odstępu do następnego samochodu? Korek się przez to wydłuża, a druga sprawa, to że zaraz zaczynają tam wjeżdżać samochody z drugiego pasa, jeśli tylko na tym pasie jedzie się odrobinę szybciej.
Czy tylko mnie denerwują osoby, które w korku muszą zostawić sobie kilometr odstępu do następnego samochodu? Korek się przez to wydłuża, a druga sprawa, to że zaraz zaczynają tam wjeżdżać samochody z drugiego pasa, jeśli tylko na tym pasie jedzie się odrobinę szybciej.
Przecież od zawsze był tylko o ~0.2pp wyższy od stopy referencyjnej
Aktualnie kredyt juz mam przeliczony na sporo wyższym wiborze niż dzisiejsze stopy a kolejne przeliczenie w czerwcu. Czyżby jasnowidzenie banków aby już zacząć zbierać szekle za pierwsze półrocze?
Różnica miedzy wibor 6m a stopą referencyjną to było 1,1pp w momencie przeliczania kredytu 15 grudnia
Czuję się jakby mnie ktoś oszukał/wyruchał (*choose one) bo okazuje się że nikt nie ma kontroli nad tym ile hajsu wycisną teraz z kredytów
#finanse #kredythipoteczny
Marża to marża, jest stała i zrozumiała, ale najwyraźniej banki sobie dorabiają manipulując wiborem
p.s. Moze od razu niech dadzą wibor na 10%, wykopowi eksperci czy bankowi, co za różnica ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To że kredyty są powiązane z WIBORem
W dniu pożyczki jak najbardziej. Ale iść do sąsiada za miesiąc i mu powiedzieć, że wskaźnik na którym mieliśmy bazować mi nie odpowiada i sobie życzę więcej to już chyba nie bardzo?
A że sposób ustalania wiboru to patologia, to inna sprawa.