Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +645
Jeden z najbardziej irytujących gatunków człowieka xD Zapytasz takiego:
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
źródło: FD5DCB43-BE11-4459-B948-40F5AF80F50F
Pobierz
runnerrunner +3
Dotychczas używałem Yanosika wiadomo, z wzg na ostrzeżenia o suszarkach i fotoradarach. Mam jednak wrażenie, że mapy google są dokładniejsze i jakoś ogólnie lepiej ogarniają sytuację na drogach.
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
źródło: temp_file3046532179996608092
Pobierz

#polityka #ekonomia #gospodarka #polska #neuropa #4konserwy
źródło: comment_1641238338r33u3dkxqbjUhz49o5N9Bd.jpg
PobierzWłaśnie powielasz neoliberalne mity. Kraje które wymieniłem zaczynały od tworzenia mega korporacji. To one od samego początku były trzonem rozwijającej się gospodarki. III rp ma już ponad 30 lat i nie ma żadnej takiej mega firmy. Która by coś tworzyła, produkowała. 30 lat to
A jesteś pewny że nie katastrofalna demografia wywołana chorym kultem
Ale właśnie na tym polu te podejście pokazuje swoją potęgę. Właśnie te kraje są stolicami innowacji. Tak samo chiny czy tajwan którzy również taką politykę prowadzili. Porównaj sobie ich z np Filipinami. Krajem który prowadził neoliberalna politykę. I jak w porównaniu z nimi wypada? Rozwijają się
@TenXen47: https://datev.pl/niemiecki-rynek-msp-jak-buduja-sukces-male-i-srednie-firmy-w-niemczech/ 99,7% firm w Niemczech to MŚP odpowiadają też za większość PKB- koncerny korzystają z usług i RD podwykonawców, w całej UE to 99%.
I właśnie skoro znasz się na azjatyckich to może powiesz co takiego magicznego je różni. Że japonia, południowa korea, tajwan, singapur, chiny są takimi potęgami gospodarczymi i zarabia się więcej niż w Polsce. A w dodatku niektóre zaczynały niemal od kompletnego zera. Za to kraje takie jak filipiny czy indie mimo że tyle lat, nawet dłużej niż one się rozwijają dalej są tak daleko w tyle od nich? Dlaczego?