Wpis z mikrobloga

@wiem_wszystko: Pola Matysiak, moja ulubiona Pola od czasów Raksy.
Zawsze gdy widzę tę wybitną magister polonistyki w Sejmie, nasuwa mi się tylko jedno pytanie: "Jak ona się tam znalazła?".

Lewica kiedyś: walczy o prawa pracownicze
Lewica dziś: ściga ciężko pracującą konduktorkę, bo ta nie promuje sanitarystycznych zabobonów
  • Odpowiedz
@mbasasello: no i git. bede dyskutował z kims kto mi będzie zarzucał jakies szuranie bo laska której partia jest za zamordyzmem sanitarnym raz wrzuca bez maski raz donosi na kogoś kto nie dotrzymał jakiegoś pseudoobowiązku zasłaniana ust. co tu ma do rzeczy fakt czy ją miała czy nie w ogóle.
  • Odpowiedz
Lewica kiedyś: walczy o prawa pracownicze

Lewica dziś: ściga ciężko pracującą konduktorkę, bo ta nie promuje sanitarystycznych zabobonów

@Dutch: Cóż. Wbrew pozorom, lewica się nie cywilizuje, ponieważ gdyby tak było, to byłaby coraz mniej lewicowa, a przecież coraz śmielej i skuteczniej przerabia świat na swoją modłę.
  • Odpowiedz
@wiem_wszystko: Przecież od prawie dekady politycy wszystkich partii już nawet nie próbują się kryć z tym, że są kanaliami i złodziejami, które łamią prawo choćby dla zabawy, więc o co chodzi?

Prędzej ufo wyląduje w Polsce niż posłowie odbiorą sobie jakieś przywileje. I tak cud, że księża obecnie nie mają oficjalnie immunitetu xD

@r4do5: Od prawie dekady rządzi PiS, także nie politycy wszystkich partii tylko PiS przyzwyczaił ludzi
  • Odpowiedz