Wpis z mikrobloga

@eenki: Wino w butelce „żyje”. Czerwone wino warto przed wypiciem otworzyć na godzinę, żeby pooddychało, wtedy smak jest bogatszy i bardziej kompleksowy. Jeżeli nie chcesz czekać to są specjalne napowietrzacze do wina, które redukują ten czas.
  • Odpowiedz
@muadzik: Panie różnica jest ogromna... Kup sobie pierwsze lepsze wino w Lidlu na szczepie Tempranillo z Hiszpanii do 20 zł i dla porównania niech będzie Fresco czy inny popularny syf. Dobre wino spokojnie kupisz już do 20 zł, a jak chcesz poczuć się jak panicz na jeeb***ym białym koniu to polecam szukać na promocjach Chablis w cenie do około 60 zł lub dobrej Hiszpańskiej Reservy w tej samej cenie. Uwierz
  • Odpowiedz
plusem jest to, że jest niszczona? dlaczego?


@adhonores: Rynek drogiego wina, tak jak rynek sztuki albo k---a nie wiem, retro klocków lego to głownie rynek inwestycyjny a wartość produktów jest zależna tylko i wyłącznie od legendy otaczającej produkt który nigdy nie zostanie otwarty albo powieszony w galerii tylko sprzedany dalej. W wypadku wina były gigantyczne afery związane ze skupywaniem butelek, uzupełnianiem ich czymkolwiek w miarę niezłym (nawet zmiksowanym z tym
  • Odpowiedz