Wpis z mikrobloga

  • 0
@qbek27 nie mogę Ci priva wysłać. Podrzucisz przepis na ten sernik? Pieczenie z blachą pełną wody znam, ale jaka jest różnica pomiędzy kąpielą wodną a pieczeniem w piekarniku parowym?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kinollos:
@giguga https://www.ninawkuchni.pl/2020/12/sernik-cytrynowy-w-stylu-nowojorskim.html?m=1
Ja robię to tak :
1. Na środkowy ruszt daje metalowa kratkę i na niej tortownica z sernikiem (grubo owinięty folia aluminiową od spodu - żeby nie nacieklo wodą )
2. Ruszt niżej blacha zwykła a na niej jakaś foremka w miarę duża z wlana wrzącą wodą ( cały czajnik najlepiej i w trakcie dolewać) LUB bezpośrednio foremka z sernikiem do formy z wodą ( ale wg mnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Alutsiv digestivy w PL są megatrudne lub nawet niemożliwe do kupienia. Miałem ich 4 opakowania z wakacji (papadopoulos digestive) kupione z myślą o wypiekach ale dość szybko je zjadłem i też chwilę zeszło ze znalezieniem odpowiednich.

1. Sante owsiane 138g
2. Krakuski zbożowe 200g

Nie są one jednak tak dobre jak prawilne digestivy.
  • Odpowiedz