Aktywne Wpisy

JebawczanRysionu +150
Niedawno skończyłem 26 lat.
Właśnie dostałem wypłatę i jest o 1000 złotych niższa.
Może i składki zdrowotne są wysokie, ale za to NFZ jest niedofinansowany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego, od teraz mogę swoim podatkiem dochodowym dokładać się bardziej do dopłat dla deweloperów w zbliżającym się programie kredytu na start.
#czujedobrzeczlowiek #kredyt0procent #nieruchomosci #kredytnastart #zalesie
Właśnie dostałem wypłatę i jest o 1000 złotych niższa.
Może i składki zdrowotne są wysokie, ale za to NFZ jest niedofinansowany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego, od teraz mogę swoim podatkiem dochodowym dokładać się bardziej do dopłat dla deweloperów w zbliżającym się programie kredytu na start.
#czujedobrzeczlowiek #kredyt0procent #nieruchomosci #kredytnastart #zalesie

HrabiaTruposz +318

#szachy
( ಠ_ಠ)
@r4do5: rysowanie strzałek/zaznaczanie pól na pewno pomaga w znalezieniu rozwiązania, ale trochę rozleniwia umysł i spowalnia rozwój ;)
Nie wiem czy jest jakiś dobry sposób, oprócz ćwiczenia. Być może poćwicz więcej matów w jednym, albo spróbuj maty w 2 z mniejszą ilością figur :D
Przez ostatnie ponad 2 tygodnie zrobiłem ponad 600 zadań na maty w 1 i 2 ruchach ale robię zadania z lichess i powiedzmy, że regulacja poziomu trudności jest niewystarczająca, a w dodatku wbiłem 2100 w zadaniach, więc mi nie losuje zadań poniżej 1500.
A może masz jakąś książkę z
@r4do5: o to chodzi, żeby bardzo dobrze opanować podstawy i czuć się w nich komfortowo, zanim zabierze się za trudniejsze tematy ;)
Tak jak pisałeś, robienie zadań na poziomie 2k trochę mija się z celem i to jest największy problem w zadaniach przez internet w porównaniu z tymi z książek :D