Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +21
Zmieniłem w tamtym roku. Zarabiam 19k brutto z hakiem i ogólnie wypłata co miesiąc była w miarę stabilna. Wychodziło 13k netto. Dzisiaj dostałem wypłatę o 3500 zł mniejszą. To dość sporo. Zapytałem się HRów o co chodzi i odpisali mi, że przekroczyłem próg podatkowy i pobierają mi zaliczkę na podatek w wysokości 32%.
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
wykop +37
Nowość - obserwowanie dyskusji na Wykopie (ツ)
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
- podwyżka stóp procentowych, żeby się kredytobiorcy osrali
- inflacja tak wysoka, że 500+ i trzynastki będą gówno warte
- opieka zdrowotna trzymająca się na nitce
- pstrykanie USA, Unii i innych krajów w nosek, żeby ich zdenerwować
- jeszcze większe skłócanie Polaków
Wybory 2023. Załóżmy, że przegrywają i mają "jedynie" ~25%
- kolejna władza musi po nich posprzątać
- zanim posprząta to minie z 3-4 lat
- Polacy nie lubią spokojnej władzy
- Polacy z racji bycia biednymi, będą wyciągać rączki po pomoc i waloryzację dodatków socjalnych
- Nowy rząd: no niestety nie pomożemy, bo nie mamy kurde z czego xD
Przychodzi naczelnik Kaczyński na wiec partii i mówi:
Wybory 2027
#takbedzie #takbylo #kaczynski #bekazpisu
Komentarz usunięty przez moderatora
@niochland: Wychodzicie z błędnego założenia, faktycznie Tusk po pisie robił porządek starał się i nawet nieźle mu to szło, niby czemu znów miał by to robić? Żeby znów za 3 lata przyszedł pis na gotowe i #!$%@?ł to co jest wypracowane? Myślę że nawet Cesarz Tusk nie ma już do tego siły (ja bym miał już #!$%@? na jego miejscu) Nic z tego już
pis nie przegra, bo jedynym sposobem żeby ich odsunąć od władzy będzie rewolucja, a do tego nei dojdzie bo na kiełbe i piwo zawsze się znajdzie pieniądz a tyle jest Polakom potrzebne, i można ich (nas) bezkarnie doić z dorobku życia
Pytanie tylko czy oddadzą władzę.
Nie zgodzę się i poczekajmy do 2023 na rozstrzygnięcie ewentualnego zakładu - jeżeli go przyjmiesz
@Soojin21: skąd taka teoria?
@Soojin21: Też uważam, że na 100% będą próby fałszerstwa przy kolejnych wyborach. PiS nie cofnie się już przed niczym. Dla wielu z nich wybór jest jasny: albo kolejna kadencja, albo więzienie.
@Neubert oczywiście, że
Spoko - https://smaczajama.pl/pl/p/Rum-Zacapa-23-YO-Gwatemala-0%2C7l/4590