@anybetter: To dobra temperatura, chociaż o parę stopni warto by było obniżyć. Box jest głośny i wkurzający, to brzęczenie doprowadzało mnie do szału :)
@kubussek: Co się zmieni do tego czasu to nikt nie wie ale do grudnia raczej niewiele bo nowe radeony dopiero miały premierę ale zestaw zawsze składa się przed kupnem a nie kilka miesięcy wcześniej bo w tym temacie wszystko szybko się zmienia a czy coś stanieje? :D Prędzej zdrożeje, najwyżej karty graficznie mogą trochę potanieć.
Dziś drogi jest szczególnie ram (i tańszy już nie będzie raczej). W grudniu 2012r. kupiłem
@kubussek: taka sama sytuacja była w październiku 2011 kiedy to przez niby powódź na tajlandi dyski twarde podrożały o kilkaset procent! i sytuacja dopiero niedawno wróciła do normy :) z tym że wzrost cen ramu to raczej skutek ograniczenia ich produkcji bo kilka-kilkanaście miesięcy temu można było znaleźć nwesy mówiące o tym że producenci ramu narzekają że jest za tani i będą ograniczać produkcję :P
@cabis: Czyli się zmówili i podnieśli ceny ograniczająć produkcję? Powinien być jakiś prawilniak co by sprzedawał po normalnych cenach i by zrobił konkurencję a tak to lipa ;/
Już nic nie ogarniam.
Komputer do gier, bf4 do 3000zł sztywna granica.
procek i5 - nie wiem jaki dokładnie [Bez podkręcania]
płyta główna - też nie wiem
grafika - wielka niewiadoma
8gb ramu - to już znalazłem
zasilacz - jakiś znalazłem
dysk hdd - 1TB 7200
dysk ssd - 120GB (drogie ;_; i nadal nie jestem przekonany czy na pewno to brać)
z napędem optycznym - jakiś tani znalazłem
obudowa - nie wiem ;/ jakaś tania by się przydała
chłodzenie cpu - już jakieś znalazłem i wolę kupić bo u mnie jest c-----e, a to komp dla kuzyna więc niech ma.
#gpu #cpu #komputery #skladamkomputer #skladaniekompow #morelenet #pomocy
http://www.wykop.pl/wpis/6261148/tl-dr-intel-i-jego-ivy-bridge-oraz-haswell-ssie-bo/
Problem zniknął po zamontowaniu coolera więc już po ptokach, a box się nie nadaje do tych procków.
@kubussek:
Taka jest moja propozycja, moim
Dziś drogi jest szczególnie ram (i tańszy już nie będzie raczej). W grudniu 2012r. kupiłem
tak