Wpis z mikrobloga

Kontynuuję temat składania kompa http://www.wykop.pl/wpis/6261894/gdzie-skladac-kompa-od-zera-komputery-nieserwispc-/

Już nic nie ogarniam.

Komputer do gier, bf4 do 3000zł sztywna granica.

procek i5 - nie wiem jaki dokładnie [Bez podkręcania]

płyta główna - też nie wiem

grafika - wielka niewiadoma

8gb ramu - to już znalazłem

zasilacz - jakiś znalazłem

dysk hdd - 1TB 7200

dysk ssd - 120GB (drogie ;_; i nadal nie jestem przekonany czy na pewno to brać)

z napędem optycznym - jakiś tani znalazłem

obudowa - nie wiem ;/ jakaś tania by się przydała

chłodzenie cpu - już jakieś znalazłem i wolę kupić bo u mnie jest c-----e, a to komp dla kuzyna więc niech ma.

#gpu #cpu #komputery #skladamkomputer #skladaniekompow #morelenet #pomocy
k.....k - Kontynuuję temat składania kompa http://www.wykop.pl/wpis/6261894/gdzie-skl...

źródło: comment_ePgMoqtPrj4ZsM7lpdZmrkEPrxGbq0vi.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anybetter: No osobiście bałbym się, może jak znajdę pracę z super zarobkami to wtedy będę ekperymentował, hehe :)

Problem zniknął po zamontowaniu coolera więc już po ptokach, a box się nie nadaje do tych procków.
  • Odpowiedz
@kubussek: Co się zmieni do tego czasu to nikt nie wie ale do grudnia raczej niewiele bo nowe radeony dopiero miały premierę ale zestaw zawsze składa się przed kupnem a nie kilka miesięcy wcześniej bo w tym temacie wszystko szybko się zmienia a czy coś stanieje? :D Prędzej zdrożeje, najwyżej karty graficznie mogą trochę potanieć.

Dziś drogi jest szczególnie ram (i tańszy już nie będzie raczej). W grudniu 2012r. kupiłem
  • Odpowiedz
@kubussek: taka sama sytuacja była w październiku 2011 kiedy to przez niby powódź na tajlandi dyski twarde podrożały o kilkaset procent! i sytuacja dopiero niedawno wróciła do normy :) z tym że wzrost cen ramu to raczej skutek ograniczenia ich produkcji bo kilka-kilkanaście miesięcy temu można było znaleźć nwesy mówiące o tym że producenci ramu narzekają że jest za tani i będą ograniczać produkcję :P
  • Odpowiedz
@cabis: Czyli się zmówili i podnieśli ceny ograniczająć produkcję? Powinien być jakiś prawilniak co by sprzedawał po normalnych cenach i by zrobił konkurencję a tak to lipa ;/
  • Odpowiedz