Wpis z mikrobloga

zostawiłam kota samego w domu na 24 godziny, tak bardzo teraz żałuję i łzy cisną mi się do oczu, dla tak #!$%@? atmosfery i wyzwisk w moim kierunku za odmienne poglądy nie warto było (,) #depresja #zalesie
  • 80
  • Odpowiedz
dla tak #!$%@? atmosfery i wyzwisk w moim kierunku za odmienne poglądy nie warto było

@mogadishu: Po co więc jechałaś/przychodziłaś?
Przecież spodziewałaś się, że tak będzie.
  • Odpowiedz
  • 89
@lexico: za żadne skarby świata się tego nie spodziewałam, myślałam, że zwykle „nie” wystarczy, bo to ogarnięci ludzie, przynajmniej tak mi się wydawało. no ale teraz już wiem i więcej tego błędu nie popełnię
  • Odpowiedz
@mogadishu: Tak w ogóle to tak miałem od zawsze. Nawet w wieku 30 lat mi takie jazdy robili i się obrażali czy fochowali więc dobrze wiem co czujesz. W końcu do mnie dotarło, że nie chcę brać w tym udziału i mam spokój od świąt i tej hipokryzji
  • Odpowiedz
cóż, nawet gdyby faktycznie chcieli cię nawracać, to wybrali sobie najgorszy możliwy sposób,

@GhostTrick: to katolicy, więc im nie zależy nawracaniu, tylko na tym, by zgnoić każdego, kto ma inne poglądy
  • Odpowiedz
@mogadishu: Katolickie miłosierdzie i szanuj bliźniego swego jak siebie samego. Polski katolicyzm to jedna wielka kpina i udawanie. Trzymaj się, życzę udanych dwóch spokojnych dni świąt i otaczania się ludźmi z otwartymi umysłami oraz akceptującymi Twe poglądy :)
  • Odpowiedz
  • 25
@mogadishu wyrazy współczucia, zerwałbym definitywnie kontakt z takimi ludźmi. Aż mam flashbacki ze związku ze swoją byłą #!$%@?ętą ultra katoliczką i jej fałszywą rodziną. Trzymaj się ciepło i kup sobie po świętach coś fajnego, a rodzinę wykreśl ze swojego życia. Katolikom, zwłaszcza takim życzę tylko i wyłącznie wszystkjego co najgorsze.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
za to że odmówiłam pójścia do kościoła

@mogadishu: U mnie co roku ta sama akcja, w tym roku poraz pierwszy nikt mnie nie namawiał i siłą nie ciągnął do kościoła. Zawsze mówiłem wprost, że nie wierze i nie chodzę na codzien, więc dlaczego mam w święta udawać, że jest innaczej. A tu cała rodzina to by najchętniej z kościoła nie wychodziła. Rok temu mnie namawiali i przekonywali swoimi argumentami, to zapytałem
  • Odpowiedz
@mogadishu: Wczoraj byłem na pasterce i tam właśnie ks mówił o takich sytuacjach z żalem, że są częste w polskich rodzinach- zawsze trzeba mieć na uwadze dobro drugiego człowieka, i dopiero mając w sobie dużo zrozumienia i empatii dla innych jest Boże Narodzenie. Mam wrażenie, że Twoja rodzina zapomniała o takich podstawach i odrzucili najważniejsze dla nich na świecie, trzymaj się.
  • Odpowiedz