Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1731
Czasami tli się we mnie nadzieja, że ten naród nie jest aż tak glupi, że przyszłość jest w mlodych, że są świadomi życia w pisowskim #!$%@? i jest szansa na lepsze jutro. Nadzieja we mnie umiera przeglądając gorące wykopu, gdzie średnia wieku użytkowników to jakies 24 lata. Wpisy zbierające po 1000 plusów w sumie pochwalające lex tvn. "Pis jest jaki jest ale tvn jeszcze gorszy!!!" Trzeba być krotkowzrocznym ograniczonym umyslowo cepem by nie widzieć ogromnego zagrożenia dla nas, wszystkich obywateli wynikające z tej ustawy.

Uwaga! Również nie lubię tvnu. Jak widzę dzień dobry tvn i Dorote Weltmaister chlipiąca nad losem Barbary Kurdej Szatan to zbiera mnie na odruchy wymiotne. Mimo wszystko nie chce, żeby pisiory kontrolowały każdą stację telewizyjną w tym kraju. Martwię sie o innych obywateli, tych bardziej podatnych na manipulacje i propagande, czyli jakies 90% tego glupiego społeczenstwa.

I nie, nie można stawiac znaku równości przy #tvpis i tvn xde

#pis #tvn #protest #lextvn
eleganckichlopak - Czasami tli się we mnie nadzieja, że ten naród nie jest aż tak glu...

źródło: comment_16399875880VeJVdg8HQZqO56rKAbal7.jpg

Pobierz
  • 130
  • Odpowiedz
Z DVB korzysta teraz mniej 30% Polaków, z czego 6.5% ogląda tvn - to jak duża jest to grupa widzów? :)))

@tour-azore: tak, to prawie milion polakow. 10x tyle co umarlo na covid. uwazam ze to bardzo duzo
  • Odpowiedz
@tour-azore: Ale chłopie, przecież nie chodzi o to, że ktoś nie będzie mógł fizycznie obejrzeć opozycyjnych mediów. Ameryki nie odkryłeś uświadamiając wszystkim o tym że istnieje VPN. Problemem jest to, że jeżeli lex TVN zostanie zrealizowane tak jak PiS tego chce to TVN albo nie będzie miał środków na poważne śledztwa ukazujące wały rządu albo po prostu przestanie istnieć. Jeżeli będą zmuszeni się przenieść wyłącznie do internetu to staną się niszową
  • Odpowiedz
@bacaa90: Haha - wiesz co za każdym razem jak słyszę ten głodny kawałek o odbieraniu "swobód obywatelskich" to mam podwójne dejavu:

Raz: Przypomina mi się mojej świętej pamięci babcia która swego czasu tak samo jak wy teraz biadoliła, że zli ludzie chcą jej zabrać radyjko ojca tadeusza. I nie docierało do niej, że to nie jest technicznie możliwe.

Dwa: Staje mi przed oczami obraz sprzed kilku dni - jak ci wszyscy
  • Odpowiedz
@Reck: Przykład VPN to skrajny przykład - bo rozmowa zboczyła na tory chin.
Co do realnego zasięgu który w najgorszym wypadku może zostać ograniczony - to dvb (naziemna) - ale tak jak w innym wpisie podałem dane: z tego korzysta 30% odbiorców, z czego tylko 6,5% to widzowie tvn.

O jakich 20% ty mówisz?
  • Odpowiedz
Jak się domagali zamykania biznesów bo to miało pomóc w powrocie do normalności to było spoko

@dziarol: Czekaj co? Przecież to TVN, a nie TVP grzali temat straków przedsiębiorców xD
  • Odpowiedz
@sezzart:

tak mysle ze lepiej niz ty. dostawca vpna widzi caly ruch ktory przez niego przechodzi. moze rowniez po prostu zostawic zwykly trapdoor ktory pozwala na sledzenie ruchu bo malo kto jest w stanie skontrolowac source code pod wzgledem bezpieczenstwa. tym bardziej jezeli nie mowimy o open source. inna sprawa ze chinczycy od wielu lat inwestuja w kryptoanalize wiec nie znamy ich mozliwosci pod tym wzgledem. cos pominalem?

Jprdl... nie wierzę.
  • Odpowiedz
Akcje takich gigantów jak Nord vpn właśnie lecą na mordę

@tour-azore: czy ty uwazasz ze kazdego stac na nordvpn?

będzie śledził SZYFROWANY

@tour-azore: wiesz ze szyfrowanie tez mozna skopac nie?

nierejestrowany ruch

@tour-azore: a to zalezy juz od dostawcy i tego jak przeprowadzane sa audyty

znaczy sie gowno sie znasz, ale tak ci sie wydaje?
  • Odpowiedz
@eleganckichlopak wykop, w dużej mierze to banda przegrywow, która może w internecie świrować pawiana jacy to oni nie są elitarni. Większość z nich to piwniczaki, próbujące zrzucić winę za swoją niedolę na innych,a takich właśnie PiS wyławia i wskazuje im wrogra, który jest "winny". W najlepszym razie to jacyś studenci informatyki co myślą, że zaraz świat stanie przed nimi otworem, tylko aktualnie trochę sobie nie radzą przez to że Bill Gates ingeruje
  • Odpowiedz
chyba nie bardzo zrozumiałeś treści art. i danych z tabelki - to dane uśrednione...

@tour-azore: tak dane usrednione, to dokladnie znaczy ze srednio tvn ma wlaczone 6% telewizorow uzywajacych dvbt. nie uwzglednia to tego ze mozesz miec moment w ktorym tvn wlaczone ma 50% i moment kiedy wlaczone ma 0%. tak wiec gadanie ze dotknie to tylko 6% widzow jest po prostu bzdura
  • Odpowiedz
@Warzywo: psst... bardzo duża ilość lewaków to także antyszczepionkowcy. W zasadzie ci skrajni (mam trochę styczności przez obracanie się w środowisku muzycznym) ciągle na mnie psioczą, że się szczepiłem xD
  • Odpowiedz
postulowali żeby ograniczyć moje prawa i uzależnić je od subskrypcji prywatnego leku.

@tour-azore: no ale halo halo. jak ograniczyc twoje prawa?

Urojona likwidacja tvnu to problem ktorym zyje kilkadziesiat tysiecy sekciarzy obu stron - smutnych i ogłupionych osób, ktorych rytm zycia wyznaczaja kolejne przekazy partyjne i wymyslone problemy

@tour-azore: urojony przymus sekciarzy obu stron, oni chcieli ograniczen dla nieszczepionych

Co do realnego zasięgu który w najgorszym wypadku może zostać ograniczony
  • Odpowiedz