Aktywne Wpisy

acidd +196
Obczajcie to: syn mój najstarszy @tymon_syn_acidda idzie od września do pierwszej klasy szkoły podstawowej Serious business
W związku z tym mieliśmy ostatnio spotkanie na którym były omawiane cele i założenia.
W skrócie:
- klasy max 10 osób (ja jako rocznik '82 pamiętam, że było nas po 40 osób xD), więc będzie można podejść indywidualnie do dziecka
- brak zadań domowych!, wszystko co dziecko ma się nauczyć będzie chłonęło na zajęciach
-
W związku z tym mieliśmy ostatnio spotkanie na którym były omawiane cele i założenia.
W skrócie:
- klasy max 10 osób (ja jako rocznik '82 pamiętam, że było nas po 40 osób xD), więc będzie można podejść indywidualnie do dziecka
- brak zadań domowych!, wszystko co dziecko ma się nauczyć będzie chłonęło na zajęciach
-

Kasahara +326
Depresja trójboisty
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały

Trzeba pamiętać, że jako pierwsze padły łupem pomniejsze dzienniki regionalne wykupywane przez PKN Orlen :)
https://www.money.pl/gielda/pkn-orlen-przejal-polska-press-transakcja-sfinalizowana-6613738055903776a.html
Analogicznie bylo Węgrzech, tyle że media były przejmowane przez oligarchów Orbana.
https://serwisy.gazetaprawna.pl/media/artykuly/1486518,viktor-orban-media-na-wegrzech.html
Idziemy droga autorytarnego państwa jak Turcja(dokonane), Białoruś(dokonane), Węgry(prawie też).
Wcześniej byly chociażby przejęcia Trybunalu Konstytucyjnego, prokuratury (połączenie stanowiska PG oraz MŚ + wymiana stanowisk urzedniczych), wymiana prezesów sądów oraz reforma sądownictwa, która prawdopodobnie będzie dokonana w przyszłym roku.
https://www.rp.pl/sady-i-trybunaly/art2132451-ziobro-szybko-wymienia-prezesow-i-wiceprezesow-sadow
Trzeba być totalnie głupim/ nieświadomym jaki piękny los przyszykował nam PiS.
No chyba, że ktoś marzy o życiu w państwie takim jak Turcja, Węgry czy Białoruś, wtedy faktycznie może być pełen zadowolenia.
#tvn #protest #lextvn #polityka #bekazpisu
Pasek
O
Covidzie
Czego nie rozumiesz lewaku, w TVN24 był pasek o covidzie który wykopkom się nie podoba, więc stację należy zniszczyć xD
@jaroty: wspieranie tvn w tej sprawie jest niezbędne a jednocześnie bardzo nieprzyjemne przez to, jakie poglądy promuje tvn. Kiepska sytuacja.
@sasik520: nie wcale a ty jestes oswiecony i wiedzmin ci powiedzial ze kazde zlo to takie samo zlo
Wciskania na siłę reguł kościoła katolickiego w najbardziej skrajnej odmianie czy wciskanie braku reguł i promowanie akceptowania wszystkiego, bez względu na jakość i konsekwencje.
Propagandy, że nic nie znacząca Polska jest światowym mocarstwem, czy propagandy, że wszędzie jest dobrze, a u nas źle wyłącznie
w demokracji przynajmniej mam wybór, a jak pan kaczynski zrobi juz #!$%@?łek to nie bede miał nic do gadania
Na pewno żyjemy w tej samej Polsce?